Best Marketing • 15 november 2019

ADM võitis Aasta Digitegu 2019 Grand Prix auhinna

ADM Interactive võitis Aasta Digitegu 2019 konkursil nii peaauhinna Grand Prix, millele kandideerisid Digitegu 2019 kõikide kategooriate võitjad, kui ka online-reklaami kategoorias.

Ailar Jüriado ja Klemens Arro   Foto: Marko Mumm, Meediafoto

Võidu tõi ADMile koostöös Mediabrands Digitaliga airBalticule loodud AWS serverless arhitektuuril põhinev airBalticu piletisüsteemiga integreeritud bänner. Auhinnad anti üle 12. novembril Tallinnas toimunud konverentsil Best Internet.

Digitegu 2019 online-reklaami peaauhinna võitis koostöös Mediabrands Digitaliga loodud Baltikumi juhtiva lennufirma airBaltic reklaamilahendus, mis kuvas bänneril lennupiletite hindu reaalajas. Lahenduse eesmärk oli vältida sageli esinevat olukorda, kus potentsiaalsele kliendile kuvatakse küll reklaamil soodsaid hindu, kuid reaalses ostukeskkonnas on lubatud hinnaga piletid juba otsa saanud. Serverless pilvetehnoloogia rakendamise eesmärk oli optimeerida halduskulusid nii, et ei kannataks lahenduse koormustaluvus. Samuti oli projekti eesmärk muuta efektiivsemaks meediaplaneerimise protsessi luues lahenduse, mis kohaldub erinevate keskkondade nõuetega ning mida on võimalik meediaplaneerijatel erinevate parameetritega juhtida. Võidu toonud unikaalne lahendus suurendas reklaamile reageerinud kontaktide kvaliteeti 25% ja sellele järgnenud reaalsete ostude hulka kuus korda.

Tule seminarile Best SEO 2020

Teema: Kuidas saada Google'i otsitulemustes esikohale?

Toimumise aeg: 4. detsember 2019

Tutvu kavaga ja registreeru SIIN!

ADM Media juhi Ailar Jüriado sõnul kuvavad tavalised staatilised bännerid küll hinnainfot, kuid lennufirmade kiire dünaamilise hinnaarvestuse tõttu aegub selline info väga ruttu. Vananenud hindadega bänneritelt alustatud ostuportsess tekitab aga tarbijates kergesti pettumust, kui lubatud hinnaga piletid ei ole enam tegelikult saadaval.

„MBD-lt saadus sisendi ja analüüsi põhjal otsustasime seda muuta, kuvades klientidele ainult reaalseid hindu, ainult reaalselt saada olevatele lendudele. Meie lahendus võimaldas ka optimeerida meediakulusid, sest bänneril klikkisid peamiselt vaid need kliendid, kes soovisid näidatud hindadega pileteid osta. Lisaks sellele aitas selliselt loodud bänner hoida kokku bännerite haldus- ja tootmiskulusid, kuna hindade sageli muutudes ei pidanud looma uute loovlahendustega bännereid,“ ütles Jüriado.

ADM Media juhtimisel ADM Interactive’i ja ADM Cloudtechi ning MBD koostöös loodi innovaatiline lahendus, mida oli võimalik kasutada erinevates kanalites, võrgustikes ja regioonides ka väga suurte koormuste ja mahtude juures.

ADM’i juht Riho Pihelpuu: „Digitegu 2019 online-reklaami kategooria võit ja peaauhind Grand prix on järjekordne ülihea näide heast koostööst meie partneri MBD-ga ja erinevate digitaalse äri valdkondadele spetsialiseerunud ADMi üksuste vahel. Just sellist meedia suunalist meeskondade vahelist sünergiat tuligi arendama Ailar Jüriado, kes on alates novembrist ADM Media juht. Ailari mitmekülgne turunduse ja meedia automatiseerimise kogemus aitab erinevaid valdkondi kokku siduda ja luua uusi innovaatilisi lahendusi, mis aitavad kindlasti meie klientide äri oluliselt edukamaks muuta. Eraldi tahan tänada ja tunnustada Delfi online-reklaami meeskonda, kelle abil saime antud lahendust katsetada ja piloteerida.“.o

Aasta Digitegu 2019 žüriisse kuulusid Initiative'i tegevjuht Indrek Soom, Google'i tegevusharu juht Kristina Randver, Httpool Estonia maajuht Kerttu Talvik, Velveti disainijuht ja partner Pärtel Vurma, Turunduskoolitused OÜ asutaja Katrin Viilmaa-Otsing, FCR Media partner ning müügi- ja turundusjuht Anni Kitsing, Swedbank Eesti turundus- ja müügiosakonna juht Arno Pae, Helmese digiturunduse juht Urmet Seepter.

Digitegu auhinnaga on silmapaistvaid digilahendusi pärjatud 2012. aastast. Alates sellest ajast on ADM Interactive olnud võidukas igal aastal vähemalt ühes kategoorias. Erandlik oli aasta 2013, kui ADMi pärjati tervelt neljas kategoorias: sotsiaalmeedia, veebileht, online-reklaam ja integreeritud digitaalkampaania.

Jaga lugu:
Seotud lood
BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Marianne Liibert
Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831
Maarit Eerme
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: 51 44 884
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügijuhtTel: +372 5331 5700