Autorid: Laura Reiter, Keit Ausner • 11. märts 2024

Ekspert: mulle tundub, et suured tehnoloogiahiiud natuke mõnitavad GDPRi

Andmekaitse Inspektsiooni menetlusvaldkonna juht Liisa Ojangu sõnul on üks levinumaid vigu, mida andmete korjamisel tehakse, et kogutakse igaks juhuks hästi palju andmeid. Ta rõhutas, et andmete kogumise ja kasutamise eesmärk peab olema väga põhjalikult määratletud.
Andmekaitse Inspektsiooni (AKI) menetlusvaldkonna juht Liisa Ojang
Foto: Andmekaitse Inspektsioon

Küsimusele, kui hästi on Eesti ettevõtetel isikuandmete töötlemise kasutustingimused tehtud, vastas Liisa Ojang, et kindlasti on neil arenguruumi. “Näiteks e-poes ostu tehes on jõutud poolele teele sellega, mis puudutab linnukeste panemise kohti kasutustingimustega nõustumise ja turunduspakkumiste kohta,” sõnas ta ja lisas, et selleks et ostuteekonna rägastikust lõpuni läbi murda, paneb klient üldjuhul igale poole linnukesed, süüvimata, kuhu ta need linnukesed tegelikult paneb. Selline on Ojangu sõnul paratamtult inimeste ostukäitumise muster e-keskkonnas.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700