Autor: Best Marketing • 20. veebruar 2023

Selgusid 2022. aasta parimad kaubamärgid

Möödunud nädalal jagati Patendiametis auhindu 2022. aasta parimate kaubamärkide omanikele. Tänavu esimest korda välja antava aasta kaubamärgi tiitli pälvis Lõuna-Eesti roheettevõte Villatoode OÜ kaubamärk MÄÄ. Eripreemiad oma lemmikutele panid välja ka Kaubandus-Tööstuskoda, Eesti Keele Instituut ja Patendivolinike Koda. Algatuse eesmärk on innustada ettevõtjaid oma kaubamärke aktiivsemalt kaitsma.
Pildil Patendiameti peadirektor Margus Viher ja Villatoode OÜ asutaja Sander Veskimeister.

Igal aastal registreeritakse Patendiametis sadu kaubamärke. Siiski on kaubamärkide kaitsmise aktiivsus Eesti ettevõtjate seas viimasel ajal languses. Selle üks põhjus on muutunud majanduskliima, kuid ka ettevõtjate vähene teadlikkus vajadusest kaitsta oma intellektuaalomandit, nagu selgub Patendiameti hiljutisest uuringust. Et teadlikkust suurendada ja tunnustada neid, kes oma kaubamärgi kaitsesse panustavad, annab Patendiamet tänavu esimest korda välja aasta kaubamärgi tiitli. „Enda õiguste kaitseta jätmine muudab ettevõtte turul kaubamärgi väärkasutuse suhtes haavatavaks, seetõttu tahame innustada kõiki oma kaubamärke kaitsma. Aasta kaubamärgi valimine on hea võimalus sellele teemale avalikkuse tähelepanu tõmmata,“ rõhutab Patendiameti peadirektor Margus Viher.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700