Silja Oja • 21. veebruar 2013
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

CV Keskus: Noored tahavad palka 800-1200 eurot kuus

Eesti populaarseim tööportaal CV Keskus viis läbi küsitlusele, millest selgus, et Eesti noorte palgasoovid on realistlikumaks muutumas. Üllatas aga asjaolu, et naissoost vastajad hindasid end madalamalt ja olid nõus väiksema palga eest töötama kui meesoost vastanud. See tendents näitab, et palgalõhe kadumist tuleb veel aastaid oodata.

Küsimusele, millise brutopalga eest oleksite valmis tööle asuma, valis enamus (43% vastanuist) palgavahemiku 800-1200 eurot kuus. 34protsendiga järgnes vahemik 400-800 eurot kuus. 12,6% vastanuist arvas enesele sobivama palga kuuluvat vahemikkus 1200-1600 eurot kuus. „Kui veel mõne aasta eest vastasid noored enamasti, et läheks tööle kahe-kolme Eesti keskmise kuupalga eest, siis tänavusest küsitlusest selgub, et noorte ootused on kõvasti alla tulnud,“ ütles CV Keskuse tegevjuht Paavo Heil. „Samas, eks teatud idealism ole noortele iseloomulik, kui neil need helesinised unistused nüüd vaikselt ära hakkavad kaduma, siis on see ka mu meelest veidike kurb.“

Jaga lugu:
BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 51 44 884Maarit.eerme@aripaev.ee
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561hando@best-marketing.com
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügiijuhtTel: +372 5331 5700catlin.puhkan@aripaev.ee
Helen Külaots
Helen KülaotsBest Marketingi kaasautorTel: +372 523 1550helen@best-marketing.com