Autorid: Laura Reiter, Maarit Eerme • 17. november 2022

Eesti meediaagentuuride käibe TOP: kogukäive on kasvanud üle 30 protsendi

Reastasime edetabelisse Eesti edukaimad meediaagentuurid, võttes arvesse eelmise ja üle-eelmise aasta müügitulu numbrid. Põhjalikke kommentaare jagavad meediaagentuuride Inspired Universal McCann, Initiative, OMD Estonia ja Havas Media juhid, kellest viimane ütles, et prognoosivad uueks aastaks 90-protsendilist käibe kasvu.
Inspired McCanni juht Meelis Järvela tõi välja, et sarnaselt muule maailmale, on ka Eestis täna palju isehakanud turundajaid, butiikagentuure ning kitsale valdkonnale spetsialiseerunud digispetsialiste, kuid täisteenust pakkuvaid agentuure, kes panustavad ka uuringutesse ja andmeanalüüsi, on ainult kümmekond.

Inspired Universal McCann oli 2021. aastal müügitulu osas meediaagentuuride seas number üks. Ettevõtte juhi Meelis Järvela sõnul on Inspired Universal McCann Eesti meediamaastikul suurima kliendiportfelliga agentuur. Ta sõnas, et lai kliendiportfell tähendab suuremat müügikäivet ja see peegeldub omakorda ka nende müügituludes. Pikaajalise edukuse taga on Järvela hinnangul nende klientide usaldus. „Oleme neile strateegilisteks äripartneriteks ning meie koostöö sisaldab palju enamat kui klassikaline meediaplaneerimine,“ sõnas ta ja lisas, et on tänulikud, et ettevõtete juhid on erinevatelt tasanditelt neile avanud ukse oma ärivaldkonna argipäevadesse ning seeläbi on üheskoos tehtud tulemuslikke projekte.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700