Autor: Maarit Eerme • 3. juuli 2023

TOP10: Millised olid esimese poolaasta loetumad artiklid?

Järjestasime 2023. aasta esimese poole kõige loetumad artiklid, mis lugejatele korda läksid. Kokkuvõttes võib öelda, et palgaga seotud artiklid on lugejate lemmikud. Loo lugemiseks kliki artikli peale.

TURUNDUSE PALGA TOP: üle 5000-eurost kuupalka maksab neli ettevõtet

Turunduse, meedia ja kommunikatsiooni valdkonnas maksab Eestis üle 5000-eurost keskmist brutokuupalka neli ettevõtet, selgub ettevõtete eelmise aasta kvartaliaruannetest. Vaata, millised ettevõtted maksavad Eestis kopsakamaid palku, kes on teinud aastaga suurima palgakasvu ja kes suurimaid palgakärpeid.

PetCity uus turundusjuht: turundusprofessionaalide vahetumine on ka ettevõttele kasulik

Varasemalt Decoras töötanud Kelly Juksaar asus selle aasta algusest ametisse PetCity Baltikumi turundusjuhina. Tema peamised eesmärgid uuel töökohal on tuua PetCity lugu ja visioon veelgi nähtavamale ning olla kogu Baltikumis suunanäitajaks lemmikloomakaupade ja -teenuste valdkonnas.

Tarbijakäitumise muutmise praktiline näide: kuidas panna inimesed isiklikust autost loobuma?

Auto on sageli olnud midagi enamat kui pelgalt transpordivahend. See on staatuse sümbol, võimalus ennast väljendada ja muudki. Kuidas aga tehnoloogia ja samal ajal mure kaasaegse linnakeskkonna pärast peaks meid välja murdma auto omamise harjumusest? Elmo asutaja ja tegevjuht Enn Laansoo Jr jagas Passwordi laval oma mõtteid.

Rannarootsi turundusjuht: brändil võiks olla iseloom, huumorimeel ja seisukoht aktuaalsetes küsimustes

Hiljuti on Rannarootsi sotsiaalmeedia reklaamid jäänud silma uudse lähenemisega. Ettevõtte turundusjuhi Ivo Vinogradovi sõnul on kõige tähtsam see, et sotsiaalmeedia ei muutuks n-ö tapeediks, märkides, et newshacking on nende jaoks üks paljudest tööriistadest, millega saada tähelepanu.

Selgus Aasta Turundustegu 2022 Grand Prix

Kultuurikatlas toimunud turunduskonverentsil Password tunnustati ka Eesti turunduse parimaid ning anti üle konkursi Aasta Turundustegu 2022 auhinnad.

Tippturundajate palgad on tõusuteel, spetsialistide omad aga languses, jäädes naistel kohati alla Eesti keskmise

Statistikaameti 2022. aasta 4. kvartali palgaandmetest selgub, et turundajad teenivad endiselt Eesti keskmisest tunduvalt kõrgemat palka, kuigi Eesti keskmine palk on kvartaliga tunduvalt tõusnud. Ent on ka ametikohti ja maakondi, kus turundajate palganumbrid on hoopis langenud ja jäävad naiste puhul ka alla Eesti keskmise.

Kosmeetikagaselli hüppelise kasvu taga on hea turundus

Kaubamärgi Lumi taga seisev Läänemaa gasell Perfect Cosmetics paisutas kahe aastaga mitu korda suuremaks nii käibe kui ka kasumi, platseerudes tänavuses Gaselli TOPis 418. kohale. Ettevõtte hüppelise kasvu võib suuresti kirjutada hea turunduse arvele, nendib ettevõtte asutaja ja juht Helen Hirv.

Aasta Turundustiim 2022 on Pakendikeskus

Täna toimus Kutuurikatlas turunduskonverentsi Password esimene päev, kus selgus ka Aasta Turundustiim 2022. Tiitliga tunnustatakse ühe ettevõtte turundustiimi, kes eelmisel aastal Eesti agentuuridele enim silma jäi.

Sotsiaalmeedia ekspert: Facebook ja Instagram hakkavad vaikselt hääbuma

Sotsiaalmeedia- ja sisuturundusagentuuri Stone Growth Agency asutaja ja sisulooja Saskia Kivi sõnul aitavad AI tööriistad luua struktuure, leida kiirelt parafraseeringuid ning arendada loovat mõtlemist. Lisaks ennustab ta hiilgavat tulevikku juba praegu populaarsetele TikTokile, BeRealile ja Redditile.

Mindshare Estonia langes viimase kümne aasta suurimasse kahjumisse

Via Media OÜ (Mindshare Estonia) kukkus 2022. aasta majandusaastaaruande järgi kümne aasta jooksul esimest korda nii suurde kahjumisse. Vaata lisaks, kui palju maksti töötajatele keskmiselt brutokuupalka ja millised on ettevõtte tulevikuplaanid.

Üks lisalugu ka, mis paljudele lugejatele korda läks:

Selgus Baltikumi reklaamiagentuuride TOP 10

Baltikumi reklaamiagentuuride edetabelis võrreldakse Eesti, Läti ja Leedu agentuure kohalike, piirkondlike ja rahvusvaheliste konkursside auhindade põhjal. Edetabelit koostab 2014. aastast Best Marketing.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700