Autor: Laura Reiter • 26. september 2022

Alari Orav Tartu linna uuest visuaalsest identiteedist: linna identiteedisüsteem on mitme muutujaga võrrand

Septembri keskel tutvustas Tartu linn oma uut visuaalset identiteeti, mille loovlahenduse autor on ideekonkursi võitnud disainibüroo AKU. Tartu linna turundusjuhi Helen Kalbergi sõnul paistis AKU silma läbimõeldud lahendusega, mis AKU asutaja Alari Orava sõnul arenes ja muutus töö käigus märgatavalt.

Küsimusele, millest tekkis vajadus Tartu linna visuaalse identiteedi uuendamise järele ja miks just nüüd, vastas Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg, et vajadus ühtse süsteemi järele on Tartul olnud juba pikalt. „Linna hallata on mitmed veebilehed ja sotsiaalmeediakanalid, Tartu teeb kampaaniaid, korraldab suursündmusi, tunnustab ja teavitab linnaelanikke ja külalisi, haldab linnatransporti ning palju muudki,“ selgitas Tartu linna turundusjuht ja lisas, et kõik need lahendused on seni olnud üsna erinevat nägu ja muutnud visuaalse kommunikatsiooni ebaühtlaseks. „Omamoodi märke sellest vajadusest näitasid ka Targa Tartu identiteedisüsteem, mis loodi, et toetada Tartu ettevõtjate eksporti, ja linna uus viidasüsteem, mis on mõlemad ise nägu,“ lisas ta.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700