Autor: Helen Külaots • 28. märts 2022

Rainer Kattel: tulevik pole kuigi roosiline

TalTechi ja University College Londoni innovatsiooni ja avaliku halduse professor Rainer Kattel rääkis tänavusel Passwordil demograafilistest trendidest ja tõi välja veel paar suuremat probleemi, millega tuleb juba täna arvestama hakata.
Rainer Kattel

Rahvaarvu seisukohalt tõdes Kattel, et tulevik pole väga roosiline – rahvaarv pigem langeb, mis tekitab tööjõusurve ja palgakasvu. Tema sõnul võib aga 24. veebruar 2022 selle ennustuse uppi lüüa. „Sõda toob kaasa migratsiooni, mõjutab majandust ja poliitikat, mille järelmõjusid on tunda ka kaheksa aasta pärast,“ rääkis ta, küsides seejuures, et kas põgenikud on meie riigile see puuduv inimressurss, keda kangesti vajame? „Eks elu näitab, kui kauaks nad siia jäävad ja kuidas saavad meie riigi majandusse panustada.“

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700