Autor: Laura Reiter • 8. märts 2022

Urmas Villmann: kui teed skandaali, siis tee seda teadlikult

Agentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht Urmas Villmann ja La Muu asutaja Rasmus Rask rääkisid Äripäeva raadiosaates „Eetris on turundusuudised“ šokireklaamidest, fopaade ennetamisest ja vaimukatest sõnumitest.
Rasmus Rask ja Urmas Villmann

Urmas Villmanni sõnul ongi ju reklaami üks põhilisi eesmärke tähelepanu tõmmata, aga tuleb mõelda, mis hinnaga seda teha. „Šokireklaami tegemisel on omad seaduspärasused ja sageli alahinnatakse šokireklaami mõju või siis kardetakse midagi, mida seal tegelikult ei ole,“ ütles Villmann ja lisas, et reklaamitegija vastutab täpselt selle eest, mis seal on, aga jama on see, et inimestel on kombeks sümboleid erinevalt tõlgendada ja lugeda. „Reklaamid tekitavad erinevaid mõtteid ja nende eest ei saa reklaamitegija vastutada. Nii palju kui on inimesi, on erinevaid arvamusi – kes süveneb rohkem, kes vähem, kellel üks kultuuritaust ja kellel teine,“ selgitas ta.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700