Äripäev • 8 jaanuar 2020
Uudised
Ainult tellijale

Poola tarbijad hellitavad end luksusega

Kui Lukasz Wichlacz hakkas koos sõpradega kuus aastat tagasi veebis kohvi müüma, võis ta oma kliendid ühe käe sõrmedel üles lugeda. Nüüd on Kolobrzegi linnast alguse saanud Coffeedesk üks Poola suurematest müüjatest ja Wichlacz on saanud isegi kohviku avada.

Poola majanduskasvust võidab eriti palju joogitööstus, kuid kui varem oli poolakate lemmik õlu või viin, siis nüüd on järjest popim vein. Tavalise õlle kõrval hinnatakse rohkem käsitööõlut. Fotol on mees eelmisel aastal Varssavi õllefestivalil, kus presenteerib tavaliselt oma jooke umbes 50 tootjat.  Foto: Imago Images / Scanpix

„Esimese kuuga oli meil 17 tellimust ja ma arvan, et sellest 14 olid meie sõbrad ja sugulased. Sel kuul aga saadame välja umbes 15 000 tellimust,“ rääkis ta Financial Timesile. Coffeedesk on hea näide selle kohta, mis Poolas toimub. Firma müüb erilist ja kallist kohvi ning seda tüüpi kaup kaob Poolas lettidelt nagu soe sai.

Vormista tellimus kohe ja saad ligipääsu:
 • kõigile võtmega lugudele;
 • edukate kampaaniate case-study’dele;
 • raadiosaadete ja ürituste ettekannete kokkuvõtetele;
 • turunduse TOPi andmetele ja intervjuudele;
 • bestmarketing.ee arhiivile.
 • Jaga lugu:
  BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

  Bestmarketing.ee toetajad:

  Marianne Liibert
  Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831
  Maarit Eerme
  Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: 51 44 884
  Hando Sinisalu
  Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügijuhtTel: +372 5331 5700