Keit Ausner • 27 veebruar 2019
Uudised
Ainult tellijale

Sisuturunduse suurimad komistuskivid

Best Marketing Internationali asutaja ja juht Hando Sinisalu tegeleb pidevalt erinevate reklaami- ja turunduskonkursside monitoorimise ja analüüsimisega, mistõttu on ta puutunud kokku ka nii mõnegi prohmakaga. Ta jagas meiega sisuturunduse põhilisi komistuskive ning ideid, kuidas üldlevinud vigu vältida.

Hando Sinisalu  Foto: Raul Mee

Kuigi alatasa räägitakse sellest, et igal ettevõttel peab olema oma lugu, millega eristuda, leiab Sinisalu, et väga sageli ei mõisteta, mida see üldse tähendab, et ettevõttel on oma lugu. „Võtame näiteks väikese pagarikoja. Sul on kaks võimalust, kas olla tavaline pagarikoda ja öelda, et me küpsetame ka leiba nagu kõik teised või eristuda teistest ja öelda, et minu vanaisa küpsetas Siberis leiba. Oleme taastanud tema Siberiaegse pagarikoja, sest tahame, et leib, mis aitas inimesi sel raskel ajal, elaks veel sajandeid“. Ta lisab, et enda nimetamine turu kõige soodsamaks ei ole kindlasti lugu, see on väga lihtsasti kopeeritav väärtus ja alati tuleb keegi, kes teeb veel odavamalt. „Kui sa oled aga ainuke, kes küpsetab oma leiba Osmussaare kaerast, siis on sind juba raske kopeerida. Lugude olulisusest saab hästi aru kui mõelda T-särkidele, üks on tavaline T-särk ja teine Nike T-särk. Viimane on kordades kallim, sest sellega käib kaasas lugu. Muud objektiivset vahet seal ei ole, sest mõlemad tulevad samast vabrikust.“

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja Kaja PDFidele
 • Jaga lugu:
  BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

  Bestmarketing.ee toetajad:

  Marianne Liibert
  Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831
  Kristi Remmik
  Kristi RemmikBestmarketing.ee ürituste projektijuhtTel: +372 5683 6988
  Hando Sinisalu
  Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügijuhtTel: +372 5331 5700