Annika Kald • 12 veebruar 2020

Passwordi esineja sai aumärgi "Eestimaa au ja uhkus"

Passwordi esineja Rainer Nõlvak ja tema "Teeme ära!" meeskond pälvisid aumärgi "Eestimaa au ja uhkus".

Barclay de Tolly sõprade klubi andis laupäeval Keila-Joa lossis toimunud ballil viiendat korda välja aumärgi "Eestimaa au ja uhkus", mille pälvis tänavu Rainer Nõlvak ja tema World Cleanupi meeskond.  Foto: Olga Makina

""Teeme ära!"-tiim utsitab mind aeg-ajalt tegudele sealt Hiiumaa metsade vahelt. Eelmisel aastal käisin World Cleanupi raames Indoneesias, kus koolitasin kaks päeva sealset maailmakoristuspäeva eestvedajatiimi välja ning selle raames elasin kaks päeva ka Kagu-Aasia kõige suuremal prügimäel, kuhu tuuakse päevas juurde 8000 tonni prügi ning seda ei sorteerita mitte üldse. Õhk oli seal selline, et kirves oleks õhku seisma jäänud. Me jõime ka kohvi sealsamas prügimäel. Samas pidi seal prügi sees ringi käies alati hoolikalt vaatama, et süstalde otsa ei astuks ning samuti võis prügi vahelt välja vongelda kobrasid," rääkis Nõlvak intervjuus Äripäevale.

Rainer Nõlvak arvab, et majanduskasvu ja säästliku eluviisi vahel pole tingimata vastuolu. “Kahjuks kõlavad säästliku maailmamudeli arutelus liiga valjult igasuguste äärmuste hääled ja see tekitab hirmu. Mõistlikku plaani on vähem kuulda, sest see on igav. Tehniline progress teeb paljud asjad paremaks ja ka säästlikumaks,” arvab Nõlvak. Eesti visioonist rääkides arvab Nõlvak, et Eesti võiks olla “intelligente, puhas ja vaikne”.

Kahepäevane turunduskonverents Password leiab aset 4. ja 5. märtsil 2020 Saku Suurhallis. Rainer Nõlvak esineb 4. märtsil Passwordi pealaval ja räägib sellest, kuidas ilma keskkonda saastamata rohkem müüa. Tutvu kavaga ja registreeri SIIN!

"Teeme ära!" on maailma kõige suurem vabatahtlike sädeinimeste najal toimiv mittetulundusühing. "Oleme kogu maailmas läbi löönud, sest kõik inimesed, vaatamata usule või poliitilisele olukorrale, tahavad elada puhtas kodus – see töötab puhtalt inimeste sära peal, kes unistavad helgemast tulevikust," ütles Nõlvak.

Küsimusele Eesti metsade raiumise kohta vastas Nõlvak, et Eestimaa Looduse Fondi juhatajana saab ta sellele küsimusele vastates kindlasti tuliseid süsi alla, aga tema on tehnoloogia usku. "Orjapidamine kadus, sest tekkisid puuvillakoristusmasinad, loomade tapmine liha söömise eesmärgil kaob, kui tekib liha kasvatamine laboris ja see juba osaliselt töötab," rääkis Nõlvak. "Puidu raiumine kaob siis, kui saame kasvatada laboris puid. Täna põhivad Eestimaa metsadega hiinlased sõna otseses mõttes tagumikku, see ongi tragöödia, aga seda ei lahenda millegi muu kui tehnoloogiaga. Minu sõnum nooremale põlvkonnale on, et kasutage kiiresti oma aju ja mõelge välja tehnoloogia, mis aitab metsa kiiremini kasvatada."

Jaga lugu:
BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Marianne Liibert
Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831
Maarit Eerme
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: 51 44 884
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügijuhtTel: +372 5331 5700