22. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vertikaalformaadis video pole enam saatanast

Social Media Week Londonis
Ülevaade värsketest sotsiaalmeedia trendidest, millest räägiti eelmisel nädalal Londonis toimunud suursündmusel Social Media Week, millest võttis osa ka Mediabrands Digitali sotsiaalmeedia meeskonna juht Fred-Ander Pärn.

Nagu eelnevatel aastatel, oli ka seekord kõnelejate nimekiri pikk ja värvikas. Sotsiaalmeedia suurtest nimedest olid esindatud Facebook, Instagrami, NatGeo, LinkedIn, BuzzFeedi, Hootsuite jpt. Teemade hulk oli lai, fookusesse tõusis video kasutamine sotsiaalmeedias. Suures plaanis võib tõdeda, et olemuslikult on teemad sarnased mitmete varasemate aastatega (kaasamine, video ja mobiili levik, storytelling jne.), muutus on tehniliste võimaluste avardumises, mis annab üha erinevamaid võimalusi sihtrühmani jõudmiseks., kuid kas seda võimalust kasutatakse õigesti  ära? Võrreldes 2015. aastaga on videote üleslaadimise protsent veebis kasvanud üle 800, millele aitab kaasa ka Facebooki Live Video funktsioon. Viimast võimalust reklaamib ja aitab orgaaniliselt üleval hoida Facebook ise ning soovitab selle kasutamist kõigile. See on hetkel üks kuumemaid trende, millega tasub kindlasti kaasa minna. Facebooki enda sõnul saab Live Video koguni 10 korda rohkem kaasatust kui tavavideo. Häid näiteid antud formaadi kasutamisest võib leida näiteks BuzzFeed kanalitest.! Vaadates tehnoloogia arengut ning uute võimaluste tekkimist, on virtuaalreaalsus juba kohal ning esimesed pioneerid on seda ka väga edukalt sotsiaalmeedias ära kasutanud. Alustades 360 kraadi piltidest ja videotest ning lõpetades suuremahuliste projektidega. Üheks heaks näiteks on 360 kraadi video, mis lubab vaatajatel siseneda Salvador Dali maali Archeological Reminiscence of Millet’s “Angelus” värvilisse maailma ning avastada selle müstilist olemust:

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700