Autor: Kairi Välling • 24. august 2020

Jõulud keset suve

Kui suve lõpp tundub liiga varajane aeg, et hakata mõtlema ettevõtte jõulukinkidele, siis mõtle uuesti. Kinkide valimise ja tellimise edasilükkamine lõpeb tihti kiirustamisega ja ka paremad tooted ning värvivalik on otsa saanud.

Võib ka juhtuda, et kui jõulukinke tellida viimasel hetkel, siis kulutatakse rohkem raha võrreldes sellega, kui oleks tellitud varem. Detsember on niigi nii ettevõtete kui ka eraisikute jaoks kulukas kuu, seega kui jõulueelarve juba varem käiku panna, siis nii ei tundugi augustis alustamine liiga vara, ega ju?

Varem tellijate plussid

Enne jõuluaega täidavad tarnijad oma laod suuremate kogustega kui tavapäraselt, sest tegemist on Euroopa ladudega, kust tellivad ettevõtted üle maailma. Põhimõtteliselt toimib see nagu iga teine kaubanduskeskus Tallinnas, New Yorgis või Bangkokis, kus kehtib reegel ‘’Kes ees, see mees’’. Muidugi toodetakse kaupa juurde, kuid lõpuks tuleb ette ajaline piir. Hilisemad tellijad põrkuvad olukorraga, kus tootel ei ole enam saadaval soovitud tooni, näiteks valget või punast, mis on ühed populaarsemad jõuluvärvid.

Samuti on varem tellijatel rahulikum ja kergem tellimise käik – st projektijuhtidel on rohkem aega personaalselt pühenduda kui jõuluajal ning ka kaup jõuab kohale kiiremini. Kui midagi peaks projektis valesti minema, siis on ka aega vigade parandust teha.

Tarnetsükkel

Mis saab edasi, kui tellimus on kinnitatud? Roi ostuosakond tellib Sinu valitud kauba meie lattu. Tarneaeg sõltub tarnijast ning võib olla alates 3 tööpäevast kuni 4 nädalani. Keskmine tarneaeg on 7 tööpäeva, aga näiteks ekspresstellimused jõuavad kohale 1 tööpäevaga. Kõige kiirematel jõulukuudel (oktoober, november, detsember) võivad tavapärased tarneajad pikeneda transpordifirmade ülekoormuse tõttu. Eritellimusel toodete puhul kehtivad pikemad tarneajad – orienteeruvalt 4 kuni 6 nädalat, mis omakorda jõuluperioodil võivad venida veel pikemaks.

Eritellimusel tooted

Eritellimusel valmivad tooted on tehtud vastavalt kliendi soovile kindla kuju, suuruse või disainilahendusega. Kuna tooted on custom made, siis on neil enamasti ka miinimumkogus ja paarikümne toote kaupa neid tellida ei saa. Miinimumkogused olenevad tootest, üldjuhul algavad need 100 tükist. Levinumad eritellimusel tooted on näiteks mikrofiiber- või froteerätikud, vihmavarjud, prillipuhastuslapid, võtmehoidjad, märkmikud jm. Kuid tegelikult on võimalik teha väga palju erinevaid lahedaid tooteid, mis on omanäolised ja silmapaistva disainiga – fantaasial tuleb lasta lennata ja Roi on selles osas hea meelega abiks. Selliste toodetega saabki teha meeldejäävaid kingitusi või meeneid, mis rõõmustavad kindlasti kõiki kingisaajaid. Kindlasti tuleb meeles pidada, et selliste omanäoliste toodete tegemiseks tuleb alustada varakult, et leida parim hinna ja kvaliteedi suhe ning luua omanäoline disain. Läbi aegade kõige populaarsemad jõulukingid – vaata siit, mis on need 5 kingitust, mida iga töötaja endale saada sooviks.

Täispikkuses artiklit saad lugeda siit.

Tule ideid koguma ja näidistega tutvuma!

Leiad meid Kristiinest, Madara 14.

www.roi.ee

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700