Autor: Kantar Emor • 11. jaanuar 2024

Mainekamate ettevõtete juhid: brändi muutmine nõuab julgust ja teadlikku pingutust

Kuidas eristuda konkurentsitihedal turul, mil viisil mõjutavad keerulisemad ajad majanduses tarbija valikuid ning millega arvestada brändi muudatuste tegemisel, arutlesid möödunud aasta lõpus Kantar Emoris toimunud suurettevõtete maineuuringu tulemuste tutvustamise üritusel TOP4 mainekama ettevõtte juhti.
Hetked Kantar Emoris toimunud vestlusringist
Foto: Arno Mikkor

Kolme ettevõtet (Orkla Eesti, Circle K Eesti ja Telia Eesti) ühendas muu hulgas see, et mitte liiga kaua aega tagasi tegid nad suurema brändi puudutava muudatuse. Orkla Eesti tehtud Kalevi maiustuste pakendite muutus tekitas omajagu furoori, samas on ettevõtte mainekus kasvanud, eriti noorte seas, ja tänavu olid nad mainekuse edetabelis esikohal. „Pigem oli see julge otsus Eesti tuntumat brändi – nagu Kalev on – muutma minna. Need otsused, mis täna hakkavad vilja kandma, on tehtud mõnda aega tagasi – julgelt 2,5 aastat tagasi otsustasime,“ rääkis ettevõtte juht Kaido Kaare. Tema sõnul ei olnud neil ootust, et kõik toetavad seda muutust. „Kindlasti on neid, kes on väga kriitilised ja kellele üldse ei meeldi. Meie jaoks ei ole küsimus oranžis värvis, vaid tervikus, mis Kalevi brändi ehitamisega kaasas käib.“

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700