Autor: Merle Viirmaa-Treifeldt • 29. märts 2021

Kuidas nauding ja valu meid ostma ajavad?

Kõik turunduse sissejuhatuskursused taovad tudengitele pähe turunduse nelja P-d: price, promotion, product, place. Sügavam tähendus peitub tarbimise uutes P-des: pain, pleasure ja purchase (valu, nauding ja ost). Miks see oluline on, räägib raamatu Pimenägemine põhjal Merle Viirmaa, ACC, ICF, turundusjuhtide arenguprorgammi juhtivõppejõud, EBS Execu-tive Education.
Merle Viirmaa

Meie ostukäitumist ajendavad tugevalt meie suhe naudingu ja valuga ning nende omavaheline suhe. Oleme näinud, et need suhted on kõike muud kui lihtsad. Nauding on tabamatu, kõige paremini saavutatav selle püüdlemise käigus, juhuslik ja raskesti ennustatav. Kuigi teeme oste selle järgi, mida arvame endale naudingut valmistavat (olgugi, et eksime sageli), teeme me oste rohkemgi valu vältimise põhjal.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700