Autor: Kristiina Niimeister • 14. juuli 2020

Suunamudimine kui elukutse tekitab segadust ka suunamudijates endis

Kristiina Niimeistri magistritöös selgus, et suunamudimine kui sotsiaalmeedia amet on Eestis varajases arengufaasis ning ameti kõik osad ei ole veel paika loksunud. Ameti olemuse suhtes on kohati vastuolulised ka suunamudijate seisukohad.
Kristiina Niimeister kaitses Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis magistritöö teemal „Suunamudija kui elukutse Eesti suunamudija käsitluses“.
Foto: Erakogu

Suunamudijaks võib pidada sotsiaalmeedias rolli, kellena tegutsedes on võimalik saavutada majanduslik kasu, luua sotsiaalseid suhteid, ennast väljendada ning teostada. Ehkki tegijad peavad seda tööks, on suunamudimist Eestis reguleeritud minimaalselt – vaid mõne reklaamiseaduse punktiga. Magistritöö raames uurisin suunamudija ameti tunnuseid, lähtudes tegutsejate enda maailmapildist, tajudest ja hoiakutest.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700