Autor: Maarit Eerme • 16. veebruar 2024

Joel Volkov: ettevõtete sõnavabaduse piiramine ei tohi olla poliitiline mäng

Ainus viis, mis tagaks õiglased mängureeglid pikaks ajaks, on koosregulatsioon, mitte rangemad piirangud reklaamiseaduses, rääkis Turundajate Liidu juhatuse liige Joel Volkov konverentsil „Riski piiril“.
loovagentuuri Tank loovjuht ja TULI juhatuse liige Joel Volkov ja Powerhouse kommunikatsioonibüroo juht Janek Mäggi
Foto: Edmond Mäll

Volkov selgitas, et reklaam ei ole asi iseenesest. „Üldiselt on levinud kokkulepe, et mingid asjad on ohtlikumad kui teised ning neid ei tohiks kergelt kättesaadav olla. Reklaamiseadus on koht selle kokkuleppe peal. Kui on hea kaup, siis hea meelega kuulutatakse seda ning reklaamiseadus tõlgib selle ühiskondliku kokkulepe reklaamikihti. Reklaam ei ole sõltumatu osa sellest, vaid on olemas ka veel kättesaadavuse kiht, sotsiaalsed kihid jne.“ Volkov jätkas, et reklaam ja turundamine on lahutamatu osa majandustegevusest, mistõttu tuleb reguleerimistuhinas alati kaaluda esmalt majanduslikke mõjusid ja alles seejärel kõiki muud. „Igasugune ettevõtete sõnavabaduse piiramine peab olema tõendatult relevantne vajadus, mitte poliitiline mäng.“

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700