Autor: Liina Puu • 13. oktoober 2020

Nime kasutamisest kaubamärgina

Millise kaitse kaubamärk annab ja millistel juhtudel on oluline oma nimi kaubamärgina ära kaitsta (ehk Patendiametis registreerida), kirjutas Patendiameti ajaveebis kaubamärgiosakonna nõunik Liina Puu.
Reet Ausil on omanimeline kaubamärk.

Nagu üldiselt teada, on kaubamärk äritegevust toetav vahend, mis aitab kaupa või teenust müüa, kaubamärgi abil saab tarbija toote või teenuse meelde jätta ja seda uuesti osta. Uue kaubamärgi tarbijate seas tuntuks muutmine võtab aga tavaliselt aega ja tihti kaasnevad kaubamärgi tutvustamisega ka kulutused. Üks võimalus oma uut toodet või teenust tarbijale tuttvaks teha ja edukalt müüa, on kasutada kaubamärgina juba tuttavat ja positiivseid emotsioone loovat märki.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700