Autor: Mari-Epp Tirkkonen • 4. veebruar 2020

Murdekeelne tootenimi – võimalus turul eristuda?

Milliste kaupade puhul on levinud murdekeelsed tootenimetused? Miks ei ole murdesõnad alati kaubamärkidena registreeritavad? Patendiameti kaubamärgiosakonna vanemekspert Mari-Epp Tirkkonen kirjutas sellest lähemalt.
Eesti rahvariietes tantsijad.
Foto: Andras Kralla

Järjest enam ettevõtjaid annab oma toodetele murdekeelseid nimesid, soovides nii turul eristuda ning rõhutades kauba kohalikku päritolu. Murdesõnad rikastavad meie kaubandusmaastikku, ent ei ole alati kaubamärgina registreeritavad.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700