Autor: WeDigitize • 2. detsember 2022

Kasiinode turundusreeglid vaadatakse üle

Kindlasti ei ole see mingi saladus, et kasiinodes liiguvad suured rahad – sõltumata sellest, kas tegemist on füüsilise kasiinoga või online kasiinoga.

Viimastel andmetel on pea 90% kogu Eestis korraldatud hasartmängude käibest tulemas online kasiinodest. See on ilmselt ka põhjuseks, miks uued online kasiinod Eestis nii populaarseks on muutunud. Inimeste mugavus on piiritu, ning nautida meelelahutust kodust lahkumata on äärmiselt mugav ja kiire.

Küll aga on sellel ka teine külg, millele ilmselt nii palju tähelepanu ei pöörata. Nimelt kasiinod tegelevad väga aktiivselt turundusega. Olgu selleks suured plakatid linnas, reklaamid voogedastuses või klassikalises televisioonis. Mängijaid proovitakse iga hinnaga meelitada enda juurde, kuid kohati kombatakse ka piire, mis ei ole enam väga eetilised. Näiteks reklaamitakse kasiinot, kui head alternatiivi klassikalisele meelelahutusele. Loomulikult võib kasiinodes meeldivalt aega veeta, kuid siiski on tegemist meelelahutusega, mis ühel hetkel võib muutuda äärmiselt kalliks ning ohtlikuks.

Erinevad nipid kasiinode reklaamimises

Olgugi, et teatud piirangud kehtivad, siis kiputakse neid tihti eirama. Televisioonis näidatavad reklaamid sisaldavad endas küll kirja, et tegemist on hasartmängu reklaamiga, kuid kiri on nii väike ja jääb tihti märkamatuks. Tänavatel olevate reklaamide on olukord äärmiselt sarnane – näete suurelt reklaami, kuid ei seosta seda koheselt hasartmängude ja võimaliku suure kuluga, mis teile võib tekkida.

Kõik Eestis tegutsevad online kasiinod on reguleeritud Eesti hasartmänguseadusega. Enne, kui kasiinod võivad üldse legaalselt mänge korraldada, peavad nad läbima tugeva taustakontrolli. Selle käigus kontrollitakse mängude ausust, tingimusi ning loomulikult ka osakapitali olemasolu. Online kasiinodel on kohustus omada vähemalt 1000000€ suurust osakapitali, mis tagab mängijate raha turvalisuse.

Kuidas vältida reklaamiohvriks sattumist online kasiinode puhul

Otseselt ei ole online kasiinod halvad, ning igal inimesel on võimalik ise otsustada, mis nad enda rahaga teevad. Olukord läheb keeruliseks aga siis, kui inimesed kasutavad mängimiseks võõrast raha või tekib tugev sõltuvus. Paljude inimeste elu on rikutud hasartmängude poolt, ning maksekäitumine saab tugeva löögi. Selliselt ei ole võimalik näiteks enam pankadest laenu võtta või soetada muid asju järelmaksuga. Seda loomulikult olukorras, kus eelnevate laenudega satutakse hätta, ning andmed sisestatakse maksehäirete lehele.

Olukorras, kus näete reklaami, siis võib teil tekkida antud teenuse või toote vastu huvi. Küll aga tuleb hoolikalt lugeda läbi kõik tingimused, mis sellega võivad kaasneda. Näiteks online kasiinode puhul pakutakse teile tasuta raha, kuid tegelikult on selle taga keerulised tingimused, mille täitmine on keskmise inimese jaoks äärmiselt keerulised.

Kuhu liiguvad tänapäevased kasiinod

Järjest rohkem pööratakse rõhku inimeste ajakulule. See on ka põhjus, miks koostöös Trustly makselahendusega pakutakse kiirkasiino lahendust. Tähendab see seda, et mängudes osalemiseks ei pea isegi endale kontot registreerima. Isiku tuvastamine käib läbi Trustly, ning oletegi valmis mängima. Suuremate võitude väljamaksmisel küsitakse teie käest mõned dokumendid lisaks, kuid sellega ka kõik piirdub. Tänu digiturunduse kiirele arengule on oodata aga erinevaid klientidele mõeldud lahendusi lähiaastatel juurde.

Tänapäevastes online kasiinodes võtavad sisse- ja väljamaksed aega kõigest mõne minuti ning enam ei ole vaja oodata mitmeid päevi enda raha. Varasemalt oli see suureks probleemiks ning mitmetel inimestel jäi sellepärast kogemus kesiseks. Kuna kõik kasiinod soovivad endale maksimaalselt kliente, siis nähakse igal päeval palju vaeva erinevate murede lahendamisel. Olgu selleks klienditeenindus, maksete kiirus või hoopis mängude valik. Inimesed otsivad väga erinevaid asju, ning mida rohkem muresi on lahendatud, seda rohkem on ka mängijaid.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700