17. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Video roll sisuturunduses kasvab

Pole kahtlustki, et video on sisuturunduse tulevik, väidab Altex Expertsi videoturunduse ekspert Giampietro Balia.

YouTube'i külastab iga kuu rohkem kui 1 miljardi unikaalset kasutajat. Cisco andmetel kuluks aastal 2018 ühel inimesel 5 miljonit aastat, et vaadata läbi kõik videod, mis jõuavad internetti ühes kuus.

See tähendab kahjuks aga seda, et päris omapäi tegutsedes ning teadmata video levitamise ja turundamise nippe võib teie kvaliteetsest ja huvitavast videost saada lihtsalt üks miljonite hulgast, mida vaid vähesed vaatavad.

Online videost on saanud sisuturunduse põhielement ja ettevõtted, kes seda ignoreerivad, vähendavad kõvasti oma potentsiaalset nähtavust turul.

Kui tuua võrdluseks Forrester Researchis töötava Dr. James McQuivey ütlus, et üks pilt on väärt rohkem kui tuhat sõna, siis üks minut videot on väärt 1,8 miljonit sõna või 3600 keskmist kodulehte. Ei ole olemas teist veebisisu tüüpi, mis köidab vaatajaid sama palju või loob sellise emotsionaalse sideme nagu video.

Populaarse rahastusplatvormi Kickstarter andmetel on nende portaalis videoid kasutavatel projektidel suurem õnnestumisprotsent kui nendel, kes videoid ei kasuta (50% vs 30%).

Ühe video haardeulatus on praktiliselt mõõtmatu. Enam ei ole vaja tuntud brändi, et jõuda miljonite inimesteni. Tänu tänapäeva tehnoloogiale on videoid tänapäeval võrreldes mõne aasta taguse ajaga odav ja kiire teha ning nad on tõhusamad kui eales varem. Näiteks võib tuua Provence'is oma veinikeldri avanud Stephen Cronki eduloo, kes sai kuulsaks 29-sekundilise videoga, kus ta näitab, kuidas kingaga veinipudelit avada. Tema videot on YouTube'is hetkeseisuga vaadatud ca 8 miljonit korda ning see aitas tal kiirelt ligi 600 konkurendi kõrval Provance’i veiniturule söösta.

https://www.youtube.com/watch?v=u1wROm-OF9w

Videoturunduse tähtsus kasvab veelgi. Cisco ennustab, et 2016. aastaks moodustab videoliiklus ca 55% kogu internetiliiklusest. Video on väga arvestatav tööriist jõudmaks õige tarbijani ning saavutamaks kiiret tunnustust ja tähelepanu, sõltumata selles, mis valdkonnas teie firma tegutseb.

Allikad:

YouTube'i statistika

Cisco Visual Networking Index: Forecast and Methodology, 2013–2018

Kickstarter

Vaata ka:

Altex Experts

 

Autor: Giampietro Balia, Silja Oja

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700