Autor: Gregor Alaküla • 22. november 2023

Kuidas kaitsta intellektuaalomandit, kui autoriks pole inimene

Äripäeva raadio saates räägivad intellektuaalomandist ja sellega seotud ettevõtjate muredest Triniti advokaadibüroo vandeadvokaat Karmen Turk ja patendivolinik Maria Silvia Martinson. Kaasuste põhjal otsitakse suuniseid, kuidas kaitsta oma loodut Eestis ja välismaal.
Triniti advokaadibüroo vandeadvokaat Karmen Turk (paremal) ja patendivolinik Maria Silvia Martinson (vasakul).
Foto: Gregor Alaküla

Juttu tuleb ka sellest, mida loetakse intellektuaal- ja mida tööstusomandiks, millega ettevõtjad peamiselt eksivad ja milliseid vaidlusi põhjustab tehisaru. Räägitakse ka sellest, miks ei saa advokaat ettevõtjat kõigis intellektuaalomandit puudutavates küsimustes esindada, kes on patendivolinik ja kuidas erinevad reeglid intellektuaalomandi kaitsmise osas Euroopas, USAs ja Ühendkuningriigis.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700