Autor: Joosep Põllumäe, Elisa valdkonnajuht • 9. märts 2023

Kõik andmed valetavad: kuidas selles rägastikus päriselt mõni õige otsus teha?

Aina rohkem jõuab ettevõtete käsutusse andmeid – alates kasutuslogidest kuni detailsete käitumisraportiteni välja – mis muudab paljudel juhtudel õigete äriotsuste tegemise oluliselt lihtsamaks. Samas hoiatab Elisa valdkonnajuht Joosep Põllumäe, et andmeid pimesi usaldades võib kiirelt sattuda valele teele, kus valede andmete kasutamine viib järjest valemate otsuste ja järgmiste vigaste andmeteni.
Elisa valdkonnajuht Joosep Põllumäe.

Joosep Põllumäe märkis, et andmed on küll võimsaks tööriistaks, aga nendega ümber käimine pole päris nii lihtne, kui kaugelt vaadates tundub. "Kerge on pimesi kõikjalt andmeridu koguda, need Excelisse pista, paar graafikut joonistada ja selle pealt järeldusi tegema hakata," sõnas ta ja lisas, et see võib mõnikord küll õige suuna kätte anda, kuid isegi kõige kergematele küsimustele saab valesti vastata, kui andmete kvaliteedis ja õiguses enne nende kasutamist ei veenduta.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700