Autor: Laura Reiter • 28. veebruar 2022

Meediaagentuuri Initiative juht: agressori isegi kaudne toetamine ei saa olla aktsepteeritav ja seda peaksid väljendama nii brändid kui tarbijad

Meediaagentuuri Initiative juht Indrek Soom annab ülevaate, mida toob Eesti ettevõtetele ja meediavahendajatele kaasa see, et Vene propagandistlikku sisu edastavate telekanalite edastamine Eestis ära keelati. Oma kommentaari reklaamide näitamise lõpetamise kohta nendes kanalites annavad Maxima turunduse ja avalike suhete osakonna juht Tiia Schapel ja Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats ning oma arvamust teema kohta jagab ka Eesti Meediaettevõtete Liidu tegevdirektor Merle Viirmaa-Treifeldt.
Meediaagentuuri Initiative juht Indrek Soom
Foto: Andras Kralla

Küsimusele, mida see ettevõtetele ja meediavahendajatele tähendab, et teatud Vene telekanalid nüüdsest ära keelati, vastas meediaagentuuri Initiative partner ja juht Indrek Soom, et kanalite PBK, RTR ja NTV Mir näol on tegemist TOP 3 venekeelse kanaliga. „Kui PBK (mis siinsete vahendajate sõnul ei edasta propagandistlikku sisu) kasutusele jätta ja välistada RTR ning NTV Mir, kukub nädalase TV kampaania katvus venekeelses 25-60aastaste vanusegrupis umbes 5pp (ca 10 000 inimest)“, ütles ta ja lisas, et mitmeid nädalaid kestva kampaania korral on võimalik katvuse langust alles jäävate telekanalitega mõned protsendipunktid vähendada.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700