Autor: Best Marketing • 16. november 2021

Initiative'i turundusanalüütika juht: Facebooki uus tööriist sisaldab endas ohtusid

Küpsisteta digimaailmas pakub Facebooki ökonomeetrilise mudeldamise tööriist Robyn uusi võimalusi, kuid sisaldab alustajate jaoks ka arvestatavaid ohtusid, hindab uut tööriista Initiative’i marketing performance analüütika juht Tanel Rebane.

Küpsiste kadumisega kaovad ka digikanalite tulemuslikkuse tavapärased hindamise meetodid ja järjest rohkem on ka digiturunduse juures hakatud pöörduma ökonomeetrilise mudeldamise juurde. Ökonomeetrilised mudelid aitavad läbi erinevate matemaatiliste ja statistiliste meetodite leida täpsed meediakanalite tulemuslikkused (ROI), mis annavad palju parema arusaamise eri meedialiikide mõjust müügile ja võtavad arvesse nii meedia otsest kui ka kaudset mõju.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700