Autor: Pille Ivask • 7. oktoober 2019

Volkswagen tahab Škoda Ida-Euroopa brändiks teha

Volkswagen Grupp teeb oma automarkide seas suuremat korrastustööd, mille kohaselt peaks Seat muutuma oluliselt peenemaks brändiks ning Škoda idaeurooplastele mõeldud automargiks.

“Me tahame tulevikus oma brände paremini hallata,” tunnistas Volkswageni toote strateegia juht Michael Jost väljaandele Automobilwoche.

“Seatist saaks rohkem emotsiooniauto, nagu näitab meie Cupra mudel. Škoda hakkaks teenindama rohkem Ida-Euroopa turge, kus inimesed otsivad suuremat funktsionaalsust,” avaldas ta.

Kõik see tähendab, et Seatid peaksid tulevikus minema kallimaks, samas Škodade ostjad ei saa tulevikus suure tõenäosusega enam väga uhkeid ja kalleid lisasid autole juurde tellida.

Volkswageni uus suunitlus Ida-Euroopas peaks tähendama, et Škodad hakkavad võtma turuosa sellistelt brändidelt nagu Kia, Dacia ja Hyundai.

Samuti lubas Volkswagen, et vaatab iga automargi puhul läbi kõik mudelid ning erinevat marki, ent muidu sarnased autod võetakse kas tootmisest maha või neid ei saadeta teatud regiooni. “Näiteks ei paku me Volkswagen Tiguani kupeed Euroopa turul,” ütles Jost.

Autoturg vajub vaikselt

Eestis juba on Škodad väga populaarsed. Eesti autoturu värskeimad andmed pärinevad augustist, mil Eestis müüdi 2534 uut sõiduautot, mida on möödunud aasta augustiga võrreldes 4,6% vähem. Kaheksa kuu kokkuvõttes on tarbijad tänavu soetanud 18 893 uut sõiduautot, mis jääb mullu sama perioodi müügitulemustele 0,5 protsenti alla, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL).

AMTELi andmetel edestas markidest 362 uut autot müünud Toyota napilt Škodat, mida müüdi 357 tükki. Kolmanda koha vallutas Volkswagen 203 autoga. Mudelite esikolmiku tippu tõusis Škoda Octavia 150 autoga, Toyota RAV4 eelistas 138 klienti ja kolmandale kohale kerkis Dacia Duster 105 autoga.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700