Autor: Marianne Liibert • 31. juuli 2019

Loomingulisus ja efektiivsus käivad käsikäes

Cannes Lionsi festivalil Creative Effectiveness Lionsi kategoorias esitatud töid analüüsides kerkis sel aastal esile kolm peamist teemat.

Turundusportaali WARC raport "Cannes Lions 2019 – Insights from the Creative Effectiveness Winners" põhineb žüriiliikmete ning Grand Prix’ ja Gold Lionsi võitjatega tehtud intervjuudel. Lisaks analüüsiti antud kategoorias esitatud 227 töö metaandmeid nagu meediamiks, loovstrateegia, mõõdikud ja tulemused.

1. Loomingulised sähvatused tasuvad end ära

Selle aasta võitjad tõid esile brändide suundumuse investeerida igapäevaste turundustegevuste kõrval ka väga loomingulistesse lühiajalistesse algatustesse. Turunduskonsultant Peter Field soovitab siiski ettevaatlik olla ja jälgida, et need loomingulised sähvatused aitaksid kaasa pikaajalise strateegia elluviimisele.

2. Suhtekorraldus ja sotsiaalsed teemad kõnetavad

Pooled shortlist'i valitud töödest nimetasid inimeste kaasamist loominguliseks strateegiaks, mida viidi ellu suhtekorralduse ja sotsiaalsete teemade kaudu. Žürii liige ja TBWA/Greater China tegevjuht Joanne Lao sõnas, et kaasamine oli shortlist'i töödes kahtlemata üks peamisi teemasid ning lisas, et parimad kampaaniad ei pakkunud mitte lihtsalt head emotsiooni, vaid kutsusid üles midagi ette võtma.

3. Reaalsus on endiselt oluline

Edukad brändid vaatavad kliendikogemust tervikuna ega piirdu ainult digikanalitega. Žürii president ja Ogilvy tegevjuht John Seifert ütles, et brändid peavad digitaalmaailmas olemas olema, kuid lisaks sellele peab neil olema mingi seos ka päris maailmaga.

Lõpetuseks sõnas WARCi case study'de tegevtoimetaja Lucy Aitken selle aasta võidutööde uuringule tuginedes, et olenemata brändi suurusest võib riskimine ennast ära tasuda ja nii-öelda turvaliselt tehtud turundusega on inimeste kõnetamine keerulisem.

Vaata videost Prantsuse jaekaubandusketi Carrefouri kampaaniat "Black Supermarket", mis protestis põllumajandusregulatsioonide vastu ja sai 2019. aasta Cannes Lionsi festivalil Creative Effectivenessi ehk loomeefektiivsuse kategoorias Grand Prix'.

Allikas: WARC

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700