Autor: Best Marketing • 31. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piia Õunpuu: reklaamieetika õhuke piir mõjuliidrite brändikoostöödes

Influencer marketing ehk sotsiaalmeedias arvestatava jälgijaskonna kogunud mõjuliidrite kaudu turundamine on praktika, mis on kanda kinnitanud ka Eestis ning pole enam harv juhus, kui blogija reklaamib postituses mõnd tuttavat riidepoodi, lisab reisipildi alla lennufirma nimega hashtagi või räägib lugejatele pressikingiks saadud kreemist.

Eesti blogijaid välismaistega võrreldes jääb silma aga üks oluline erinevus. Tihti ei anta lugejale märku, kui postituse sisu on saanud algatuse mõne brändi turundusosakonnast ning postituse loomisel on mängus rahaline tasu või kingiks saadud tooted. Varjatud ketsireklaam ehk kedagi ei solva, kuid kui mängus on näiteks toidulisandid, alkohol või hasartmäng, hakkavad liikuma ka Tarbijakaitseameti kõrvad ning võiks ilmneda mõjuliidrite enesekriitika.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700