Silja Oja • 5. juuni 2017
Jaga lugu:

Tule novembris Berliini Saksa ettevõtteid külastama

Scholz & Friends reklaamiagentuur  

Et olla edukas, tuleb turunduse ja tootearenduse ideede otsingul vaadata oma sektorist kaugemale. Paljud revolutsioonilised kontseptsioonid saavad alguse ühest valdkonnast ja laienevad siis edasi ka teistesse sfääridesse. Oleme ka Berliini Turunduskonverentsi programmi koostanud mitte kitsalt ühe valdkonna põhiselt, vaid valinud huvitavad ja innovaatilised ettevõtted, kellelt on kõigil õppida.

Näiteks jagamismajandus sai tuule tiibadesse hotelliärist (Airbnb), aga on nüüd laienenud taksondusse (Uber) ja ühisrahastusse. Kuutasupõhine tellimuse hinnastamine oli ajalooliselt kasutusel ajaleheäris, nüüd on see kasutusel muusikatööstuses (Spotify), televisioonis (Netflix), telekomiäris ja mitmel pool mujalgi. Kliendisuhtluse kanalid on järjest rohkem sotsiaalmeedia kesksed - otse Facebookist saab osta endale riideid ja suhelda oma pangaga.

Oleme ka Berliini Turunduskonverentsi programmi koostanud mitte kitsalt ühe valdkonna põhiselt, vaid valinud huvitavad ja innovaatilised ettevõtted, kellelt on kõigil õppida. Näiteks Zalando e-poe kliendianalüütika ja segmenteerimine on huvipakkuv kõigile ettevõtetele, kel suur kliendibaas. Holzmarkti kinnisvaraprojekt on näide sellest, kuidas kogu äri panna tuginema kesksele ideele, kontseptsioonile.

Novembris viib Best Marketing Eesti turundajate delegatsiooni Berliini - Euroopa kõige coolimasse pealinna! Berliini Turunduskonverents kestab kaks päeva:

22. novembril toimub konverents paljude huvitavate esinejatega: berliiniturunduskonverents.ee

23. novembril külastame Saksa ettevõtteid ja kohtume nende ettevõtete turundusinimestega:

1. BMW Plant Berlin

Iga motohuvilise unistus on külastada BMW tehast. Lisaks ekskursioonile kuuleme ka palju huvitavat BMW turunduse kohta. Berliinis asuv tehas on ainus BMW tehas, kus toodetakse BMW mootorrattaid, rollereid ja nende varuosi. Tehas tegutseb juba aastast 1969 ning päevas valmib siin ligi 700 mootorratast. Mootorrattatehase pindalaks on ligi 180 000 ruutmeetrit.

2. KaDeWe kaubamaja

Tõeline legend Euroopa kaubamajade seas! Berliini kaubamaja KaDeWe ajalugu ulatub tagasi aastasse 1905, mil kaupmees Adolf Jandorf alustas suurejoonelise maja ehitust. Täna laiub kaubamaja enam kui 60 000 ruutmeetril ning teenindab päevas enam kui 50 000 külastajat (jõuluhooajal üle 100 000).

Foto: The Guardian

3. Holzmarkt

Berliin on tervenisti üks suur kinnisvaraarendus ja loovusest siin juba puudu ei tule. Holzmarkt on “alternatiivsetest” kinnisavaraarendustest kõige kuulsam ja huvitavam. Holzmarkt on algselt tööstuslikule tühermaale loodud arendusprojekt, mida ei vea eest jõukad kinnisvaraarendajad, vaid ööklubide omanikud, kes peavad siin linna parimaid pidusid. Holzmarkt on justkui kogukondlik küla keset linna – siin tegutsevad meelelahutusasutused, aga asuvad ka loovstuudiod, söögikohad, hotell, lasteaed jpm.

4. openBerlin – Cisco Open Innovation Center

See visiit keskendub innovatsioonile ja tootearendusele – ennekõike tootmise, transpordi ja logistika vallas. openBerlin on üks osa Cisco avatud innovatsiooni keskuste globaalsest võrgustikust. Avatud innovatsiooni keskuste eesmärk on aidata organisatsioonidel tehnoloogiliselt kiiremini areneda, kaasates oma tegevusse nii oma kliente, ülikoole, idufirmasid, vabakutseliste arendajate kogukondi kui ka muid partnereid, ning pakkuda neile võimalikult häid ja efektiivseid koostöötamise võimalusi. Berliini keskuse fookusteemadeks on tootmine, transport ja logistika.

5. Berlin Brandenburg Airport Lisaks külastusele kuuleme kasulikke õppetunde projektijuhtimise vallast. Negatiivsetest näidetest on tihti rohkem õppida kui positiivsetest!

Brandenburgi lennujaam on Berliini ja kogu Saksamaa suurim häbiplekk peale Hitlerit. Kuidas on võimalik sellises mastaabis epic fail?

Brandenburgi lennujaam on alles ehitatav rahvusvaheline lennujaam Berliinis, mille avamine (vaatamata korduvale edasilükkamisele) toimub tõenäoliselt 2018. aastal. Uus lennujaam hakkab asendama kolme varem tegutsenud lennujaama: Tegelit, Tempelhofi ja Schönefeldi. Lennujaamal on võimalik teenindada 30–50 miljonit reisijat aastas ning sellest saab liikluskoormuselt kolmas lennujaam Saksamaal ja 13. Euroopas.

6. Scholz & Friends reklaamiagentuur

Vaatame parimaid reklaame ja õpime, kuidas agentuur ja klient koos töötades jõuavad parima tulemuseni. Scholz & Friends on üks Saksamaa suurimaid ja auhinnatumaid reklaamiagentuure, mille kontorid asuvad nii Hamburgis, Düsseldorfis kui Berliinis. Nende klientide hulka kuuluvad nt Mercedes-Benz, Opel, Vodafone, Siemens, Euroopa Komisjon, 3M, Stihl jpt.

7. BikiniHaus kaubamaja poodidele asub keskuses ka hulgaliselt söögikohti, kontoripindasid, kino, hotell ja muid vabaaja veetmise võimalusi.

Berliin on kahtlemata Euroopa shoppingupealinn ja BikiniHausis saab vaadata kõige ägedamaid kaubanduskontseptsioone. BikiniHaus on 2014. aastal avatud moodsa kontseptsiooniga kaubamaja, mis on osa endisesse tööstus- ja ärihoonesse ehitatud uusarendusest Berliini loomaia kõrval. Lisaks erilistele ja pidevalt muutuvatele kauplustele ja pop-up

8. Heimat Berlin reklaamiagentuur

Vaatame parimaid reklaame ja õpime, kuidas agentuur ja klient koos töötades jõuavad parima tulemuseni. Heimat Berlin on üks Euroopa enim auhinnatud reklaamiagentuure, mis asutati 1999. aastal ning mille kontorid asuvad lisaks Berliinile ka Hamburgis, Zürichis ja Viinis. Agentuuri viimaste saavutuste hulka kuuluvad: kuld ja hõbe One Show konkursilt; Saksa Nr 1 reklaamiagentuuri tiitel ADC konkursilt; 20 auhinda ja kõige edukama Euroopa agentuuri tiitel New York Festivals 2017 konkursilt.Berliin on täna Euroopa üks trendipealinnadest ning iga Eesti turundaja saab sealt ideid ja inspiratsiooni, mida Tallinnas ellu rakendada.Registreeri end siin: www.berliiniturunduskonverents.ee

BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Enimloetud
Jekaterina Molotkova
Jekaterina MolotkovaBest Marketingi juht-toimetajaTel: +372 5620 6764jekaterina@bestmarketing.ee
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561hando@best-marketing.com
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügiijuhtTel: +372 5331 5700catlin.puhkan@aripaev.ee
Helen Külaots
Helen KülaotsBest Marketingi kaasautorTel: +372 523 1550helen@best-marketing.com