Uudised
Ainult tellijale

Andmeteaduse rakendamisel turunduses on kaks eeldust: piisavalt andmeid ja piisavalt käivet

Taivo Pungas  

“Paljudel ettevõtetel võib andmeid isegi piisavalt olla, aga kui arvestada, et ühele inimesele kulub palgafondi, kontoripinna jms kulude jaoks suurusjärgus 50 000 eurot aastas, peaks andmeteadlane miljonieurose kasumiga ettevõttes suutma tõsta kasumit vähemalt 5%, et oma palk üldse tasa teenida. See on päris kõrge latt.” Andmete kasutamisest turunduses räägib andmeteadlane ja blogija Taivo Pungas.

Kas andmed aitavad alati turundust/müüki parandada? - see on vaid üks arvutus. Raske osa on aru saada, kas erinevus ka tegelikult oluline on. Näiteks võib A/B testis olla A-variandil vaatajaid 20 ja klikke 10 ning B-variandil vaatajaid 20 ja klikke 6. Võiks ju öelda, et 50% conversion (variant A) on palju parem kui 30% (variant B), aga nii väikese andmehulga peale võib see vahe olla vabalt juhuslikkuse tõttu. Mulle tundub, et paljud ei ole kursis, mida on üldse võimalik teha. Näiteks on tänapäeval täiesti standardne meetod võtta sisse kõigi klientide ostuajalood ja siis soovitada kliendile tooteid, mis talle võiks meeldida. Selle jaoks on välja arendatud head meetodid, aga kui ettevõtte juhtkond ei tea, mida on võimalik teha, siis ei oska nad ka seda küsida ega selle väärtust näha.

Vormista tellimus kohe ja saad ligipääsu:
 • kõigile võtmega lugudele;
 • edukate kampaaniate case-study’dele;
 • raadiosaadete ja ürituste ettekannete kokkuvõtetele;
 • turunduse TOPi andmetele ja intervjuudele;
 • bestmarketing.ee arhiivile.
 • Jaga lugu:
  BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

  Bestmarketing.ee toetajad:

  Marianne Liibert
  Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831
  Maarit Eerme
  Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: 51 44 884
  Hando Sinisalu
  Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügijuhtTel: +372 5331 5700