5. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reisikirjad Soomest 9: Käärid Soome ja Eesti brändimaailmade vahel

Fiskars Soome 100 käärid
Mind on siin Soomes kimbutanud üks kummaline tunne. Nimelt algul tundub, et siin on kõik sama ja üsna sarnane Eestiga. Oleme harjunud Soomes tihti käima, seda siis kas puhkamas või tööd tegemas. Ja oleme harjunud kohtama soomlasi Eestis pea igal sammul ja igas Eestimaa nurgas. Isegi keel on meil üsna sarnane. Aga nüüd Soomes olles on minus kasvanud üks tunne, et midagi on ikka väga teisiti. Vähemasti turunduslikust vaatevinklist vaadates.

Hiljutine Taloustutkimuse poolt läbi viidud uuring Soome kõige huvitavamatest brändidest pani minu jaoks mõned asjad paika. Kui kõrvutada Soome uuringut Kantar Emori tehtud Eesti kõige meeldivamate brändide uuringutulemustega, selgub, et ainuke bränd, mis meil on soomlastega ühine, on Google. Sarnased on veel mõlemas riigis hinnatud magusamärgid Kalev ja Fazer. Aga sellega brändimaailma sarnasus ka piirdub.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700