4. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa online reklaamiturg kasvas eelmisel aastal 11,5%

Kõige kiiremini kasvasid online video ja mobiilireklaam. Kogu Euroopa online reklaamituru maht oli 2012. aastal 24 miljardit €. Otsimootori reklaami osakaal online reklaamist on ligi 50%.

Mai lõpus Barcelonas toimunud IAB Interact 2013 kongressil esitleti iga-aastase Euroopa online reklaamituru uuringu AdEx Benchmark tulemusi. Uuringust selgus, et kogu reklaamiturust näitas parimaid tulemusi just internetireklaam, mille kasv oli 2012. aastal 11,5%. Kindlaid kasvutulemusi näitasid nii vanemad kui ka arenevad turud. „Online sektor näib oma 2011. aasta 15,3% ja 2012. aasta 11,5% kasvuga ujuvat vastuvoolu üldisele langevale trendile,“ ütles IAB Euroopa juht Kimon Zorbas.

AdEx Benchmark uuring jagab online reklaamituru kolmeks: bännerreklaam, klassifitseeritud reklaam (kuulutused ja kataloogid) ning reklaam otsingumootorites.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700