25. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbijad tunnevad huvi banaanide, kohvi ja moosi päritolu vastu

Tänapäeval, mil meie kõnekeelde on jõudnud väljend „ökoloogiline jalajälg“, on oodata ka teadlike tarbijate arvu kasvu ja küsimusi, mida veel mõned aastad tagasi ei küsitud, aga mis on muutumas ostuotsuse tegemise lahutamatuks osaks: Kuidas see asi on valmistatud? Kus ja kelle poolt? Kuidas see meie poeletile jõudis? Millist mõju avaldab selle ostmine keskkonnale?

Tänapäeva tarbijad ootavad tootjatelt läbipaistvust. Et vastata paremini keskkonnateadlike tarbijate ootustele, varustavad mõned ettevõtted juba praegu oma tooteid koodidega, mille internetti sisestamisel avaneb kogu antud toote päritoluinfo koos fotodega tootmisprotsessist ja töötajatest.

pakub oma orgaaniliselt kasvatatud banaanide tarbijatele võimalust tuvastada puuviljade päritolu – konkreetses riigis asuv banaanifarm koos fotodega saagist ja töötajatest. Et teha kindlaks, kus teie toidulauale jõudnud banaan kasvanud on, tuleb banaani kleebisel olev kood sisestada vastavasse lahtrisse Dole Organic veebilehel ja teile avanebki banaani elulugu. Iga banaanifarmi kohta võib leida taustainfot, fotosid saagist ja farmi töötajatest ning lisainfot Dole’i orgaaniliste toodete kohta. Dole on läinud isegi nii kaugele, et avaldab infot selle kohta, kui palju nende banaanifarmide töötajad palka saavad. Vaata: www.doleorganic.com

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700