Autor: Kairit Parker • 4. detsember 2019

Trükipakkumised vaid silmapilguga

Iga ettevõte, kes täna ostab trükiseid erinevatelt trükifirmadelt, kulutab tohutult aega hindade ja muude tootmistingimuste info saamisele ja haldamisele. Seetõttu on Eesti idufirma loonud iOnPrint platvormi, mis lihtsustab tootmise hinnastamist ja tellimist ning lubab trükipakkumise koostada vaid mõne hetkega.

Kust tekkis idee ja vajadus sellise lahenduse järele?

iOnPrint partner ja idee autor Eero Pank selgitab, et tarkvaralahenduse idee kasvas välja Eesti vanima trükivahendusagentuuri Ellington vajadusest lihtsustada enda igapäevatööd. Selleks, et saada sobivat hinnapakkumist, tuli aega kulutada emaili teel pakkumiste küsimisele, telefonikõnedele ja seejärel välja valida, millise pakkumise tarne on kõige kiirem ja soodsam ning alles siis saab tellimuse vormistada. iOnPrint annab võimaluse planeerida trükitöö ise, ilma trükikoda segamata ja seda kõike mõne hetkega.

Mida rohkem on suhtlust, seda olulisem on seda teha tarkvara abil. Nii saavad ettevõtted keskenduda oma põhitegevusele, pakkudes maksimaalselt head kliendikogemust ja trükilahendust.

Kuidas iOnPrint töötab? Kas tegemist on trükiste online-tellimiskeskkonna analoogiga?

Süsteemis ei ole lõputuid eelsisestatud tooteid ja hinnakirju. iOnPrint arvutab hinna olemasolevate masinate ja materjalide põhjal. iOnPrint platvormil saab hallata kõiki teenusetüüpe alates trükiettevalmistusest ja trükist kuni järeltöötluseni, isegi jaotust.

Trükikojad registreerivad oma masinad online-platvormil ning iOnPrint arvutab nende põhjal automaatselt trükitöö hinna.

Hinna arvutamisel mängitakse läbi palju erinevaid stsenaariume, näiteks ühe trükiseadme puhul leitakse hind kõikidele sobivatele materjalidele, mõõtmetele, kiu suundadele jne. Nende tulemuste seast leitakse kliendi sisestatud parameetritega tööle kõige soodsam hind. Hinnaarvutus toimub paralleelselt ning iga kord, kui kasutaja töölehel muudatusi teeb, arvutab süsteem uue hinna vaid sekunditega.

Miks ja kellele iOnPrint kasulik on?

iOnPrint ei ole vaid hinnastamise tööriist. Loodud on platvorm, mille iga osapool saab kohandada enda vajadustele vastavaks – liita platvormiga enda partnereid ja soovi korral leida uusi partnereid juba liitunud agentuuridest ja trükikodadest. Kuna süsteemi on liidetud ka transpordiarvutus, on partnerite valikul lihtne kaaluda ka teiste riikide tootjaid.

Lahendusega luuakse lisandväärtust kogu sektoris – tõuseb ressursi kokkuhoid kõikides ettevõtetes, kes võtavad lahenduse kasutusele.

iOnPrint platvormi kasutavad agentuurid saavad oluliselt lihtsustada trükihanke läbiviimise protsessi oma klientide jaoks. Algoritmid suudavad luua automatiseeritud võrdlusi, võimaldades tellijal kõrvutada trükitootjate hindu, tehnilisi spetsifikatsioone ja kvaliteedinäitajaid, ning leida esitatud tingimustele vastav parim tootja. Tellijad ei pea kulutama aega hanke läbiviimiseks, kuna parimad tootmisvõimalused on reaalajas kohe saadaval.

Trükikodade jaoks kaob ära ressursimahukas müügiprotsess, kuid säilib võimalus ise oma hinnapoliitikat kujundada ja juhtida. iOnPrint eesmärk on laieneda välisturgudele, mis tähendab, et liitunud trükikodadel on võimalus hõivata uusi turge ja kliente eksporttegevusele ilma suuri summasid panustamata.

iOnPrint platvormi funktsionaalsusi on võimalik testida kodulehel www.ionprint.eu

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700