Autor: Delis Kruustik • 11. aprill 2024

Kelle käes on mõjutamise võti?| Mõjuisikute ökosüsteem

Kes ja kuidas meid – ennekõike aga Z- ja Y-generatsiooni – mõjutavad, küsib SEB noorte segmendi turundusjuht Delis Kruustik.
SEB noorte segmendi turundusjuht Delis Kruustik
Foto: Jake Farra

Aina rohkem kuuleme ja loeme ingliskeelsetest sõnadest influencer ja influence, eestikeeli mõjuisikutest ja nende mõjust. Aina rohkem muutuvad peamiselt sotsiaalmeedias tegutsevad mõjuisikud ühiskondlikult nähtavaks. Aina rohkem kasutakse neid sotsiaalsetes kampaaniates, ning nagu hiljuti ilmnes, ka poliitika- ja mainekujundamises. Mõjuisiku mõiste on lühikese aja jooksul muutunud, luues intrigeeriva sümbioosi kaasatusest, jälgijaskonnast, nähtavusest ja mõjust üldiselt. Sõna “kõneisik” on võrreldav sõnaga “mõjuisik”.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700