Autor: Kārlis Zembergs • 20. oktoober 2022

Eesti ja Läti Omnicom Media Groupi juht: kas gigabait on hea või halb?

Sõda Ukrainas on taas teravdanud üht arutelu, mis on eri ilmingutes ja suunitlustes meie ümber juba ammu keerelnud. See on küsimus, mis puudutab tehnoloogia ühiskondlikke hüvesid ja ka vastupidist – millist kahju võib tehnoloogia inimesele tekitada, kirjutab Eesti ja Läti Omnicom Media Groupi juht Kārlis Zembergs.
Omnicom Media Groupi juht Lätis ja Eestis Kārlis Zembergs.

Moraalikategooriate kohaldamine internetile või virtuaalreaalsuse loojatele ei ole väga mõttekas tegevus, sest tehnoloogia iseenesest ei ole hea ega halb – lihtsalt selle kasutamine võib tuua kaasa nii paremaid kui ka mitte nii häid tagajärgi. Tehnoloogia kasutamise mõju määravad inimese otsused ja valikud, seepärast tuleb mõelda eelkõige selle peale, kuidas inimesed võivad uusimaid leiutisi ja ideid kasutada. Näiteks tasub muretseda selle üle, kas tehisintellekt toob kõik valeuudised päevavalgele või hoopis loob ja paljundab neid oskuslikult.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700