Best Marketing • 29 jaanuar 2020

Eesti noorte idufirma soovib trükiteenuse platvormiga säästa 200 000 puud

"Arvestades trükikodade raporteid ja teades keskmist tühja ala mahtu, läheb Eestis meie hinnangul iga päev raisku umbes 50 tonni paberit, sest trükikodadel pole trükipoognatel olevatele vabadele aladele õigel hetkel midagi printida," sõnas Pagerri turundusjuht Elo Johanna Kuklane.

Foto: Johan-Paul Hion

Pagerri asutaja Rudolf-Gustav Hanni on töötanud kaheksa aastat kirjastuse juhina. Idee sai alguse, kui Hanni külastas üht Eesti trükikoda ning selle juht uuris, mida võiks teha igapäevaselt raisku mineva paberiga, mida on nende hinnangul vähemalt 7% päevas trükitud paberihulgast. “Ma mõtlesin, et ma ei suuda kunagi ise välja mõelda nii palju ägedaid tooteid, mida nii suure koguse paberiga ette võtta. Arvutasime, et me suudaksime teha Eesti aastasest paberi ülejäägi kogusest terve maailma Harry Potteri tiraaži ja paberit jääks ikka veel üle. Seepärast võtsime eesmärgiks leida ülejäävale paberile kasutuse,” lisas Hanni.

Pagerri tehnoloogiajuht Toivo Hanni lisas, et hetkel testitakse loodud rakendust trükikodadega.

Meeskonda kuuluvad lisaks Rudolf-Gustav Hannile, Elo Johanna Kuklasele ja Toivo Hannile veel arendusjuht Siim Tiilen ja müügijuht Ott Nool.

Pagerri tiim osaleb ka Ajujahi konkursil ning on pääsenud 12 parima hulka. Ajujahi tiimijuht Harri Tallinn ootab huviga Pagerri järgnevaid samme turul. “Pagerr kombineerib kaks olulist trendi: mugav ja lihtne kasutajakogemus teenuse kasutamisel ning jääkide vähendamine tootmises. Erinevate partneritega Eestis on Pagerr oma teenust juba edukalt testinud, ootan huviga, kuidas neil hakkab edenema igapäevane klientide teenindamine ja väljapoole laienemine," sõnas Tallinn.

Jaga lugu:
BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Marianne Liibert
Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831
Kristi Remmik
Kristi RemmikBestmarketing.ee ürituste projektijuhtTel: +372 5683 6988
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügijuhtTel: +372 5331 5700