Best Marketing • 16 jaanuar 2020

Kuldmuna ja ADC*Eesti Disainiauhinnad ühinevad

Märtsis 22. korda aset leidev loovusfestival Kuldmuna toimub esmakordselt koos ADC*Eesti Disainiauhindadega.

Konkurssi korraldab Turundajate Liit, mille tegevjuhi Maarit Mäeveeri sõnul tuleb Kuldmuna suurem kui kunagi varem. Kuldmuna teemaks on “Loovus liidab”, mis tähistab loomeinimeste ühtehoidmist ja koos tegemist. “Meie eesmärk on tõsta fookusesse loovus ja koostöö, mistõttu on väga hea meel, et just sel aastal ühinevad Kuldmuna ning ADC*Eesti Disainiauhindade konkurss. Seejuures toome välja edulood, kuidas turundustöid koos tehes on projekte saatnud edu,” lisas Mäeveer.

Ühinemisega on Kuldmuna kategooriate nimekirjast leitavad ADC*Eesti Disainiauhindade kategooriad. Koos hinnatakse parimaid graafilise disaini ja veebidisaini töid. Ühinemise tulemusel lisandusid illustratsiooni, foto, animatsiooni, tüpograafia ja infograafika kategooriad.

Eesti Disainikeskuse juhi Tiia Vihandi sõnul ootavad 2020. aastal Eesti Disainiauhindade konkurssi ees olulised muudatused: “Soovime edaspidi juhtida rohkem tähelepanu hea disaini mõjule ühiskonnas, kuid samas vältida asjatuid dubleerimisi. Oleme kokku leppinud, et graafilise disaini ja veebidisaini traditsioonilised ning oskustepõhised kategooriad liiguvad Kuldmuna konkursile. Seejuures keskendutakse nüüdsest Eesti Disainiauhindade konkursil rohkem disaini kasutamise väärtustele ning antakse välja nii kategooriateüleseid auhindu nagu Noor Püss, Prillitoos ja Aasta Disainer, kui ka auhindu, mis on kooskõlas rahvusvaheliste väärtuskategooriatega.”

Maarit Mäeveer ütles, et ka Kuldmuna gala on sel aastal teistsugune: “Nimelt on sel korral lisaks peasaalile ekraaniga Kultuurikatla Forum Cinemas kõrvalsaal, kus saab vaadata kogu peasaalis toimuvat ja kuhu müüme eraldi pileteid."

Tööde esitamise ametlik vastuvõtt algab 25. jaanuaril ja lõppeb 25. veebruaril. Pidulik auhinnagala ja võidutööde tunnustamine toimub 20. märtsil Kultuurikatlas.

Kuldmuna 2020 võistlustöid hakkab hindama seitse 7-liikmelist žüriid. Žüriide esimehed on:

• Film ja Raadio: Anne Tääkre

• Disain: Taivi Koitla

• Reklaam: Magnus Lužkov

• Digi: Irina Piiskoppel

• Suhtekorraldus: Kaja Sepp

• Üritusturundus: Priit Mikk

• Taeva Pesamuna: Lauri Tikerpe

Eelmisel aastal esitati rekordiliselt 853 võistlustööd ja kokku jagati 38 Kuldmuna, 44 Hõbemuna, 42 Pronksmuna ning 5 erimuna.

Jaga lugu:
BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Marianne Liibert
Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831
Maarit Eerme
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: 51 44 884
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügijuhtTel: +372 5331 5700