Autor: Silja Oja • 29. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERMi soome-ugri näitus “Uurali kaja” võitis peapreemia Euroopa Disainiauhindadel

ERM
Foto: Kaido Haagen
Laupäeval, 27. mail Portos toimunud Euroopa Disainiauhindade auhinnagalal pälvis esmakordselt peapreemia Eestist pärit disainiprojekt. Näitusedisaini kategoorias võitis kulla Eesti Rahva Muuseumi püsinäitus "Uurali kaja", mille kujundasid sisearhitektuuribüroo JANKEN WISESPACE ja disainiagentuur Velvet. Kümneaastase ajalooga Euroopa Disainiauhindadel on näitusedisaini kategoorias kõrgeimat auhinda varasemalt välja antud vaid neljal korral.

Ekspositsiooni ühe disaineri, Velveti disainijuhi Kristian Kirsfeldti sõnul on preemia tunnistus Eesti näitusedisaini kõrgest tasemest. Kirsfeldtloodab, et selline tähelepanu meelitab Eestisse ka rahvusvahelise disaini- ja muuseumipubliku. "Eesti muuseumide näitused on teinud viimaste aastatega just disaini osas tõelise hüppe: võib üsna julgelt öelda, et meil on piisavalt palju pakkuda, et tõmmata siia rahvusvahelist publikut, kes otsibki hästi läbi mõeldud, sisukaid, aga ka innovatiivse vormiga näitusi. Lisaks annab rahvusvaheline tunnustus hoogu juurde sellele, et meie näitusedisainerite poole pöördub senisest enam tellijaid väljastpoolt Eestit," oli Krisfeldt optimistlik.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700