16 aprill 2017
Uudised
Ainult tellijale

Jaan Kruusma sotsiaalmeediast: kui sul tuju hea, siis püüa seda teistelegi näidata

Jaan Kruusma  Foto: Raul Mee

Üks koloriitsemaid kõnelejaid sotsiaalmeedias turundamise seminaril oli kindlasti Jaan Kruusma agentuurist 7Blaze. Tema ettekandes väljatoodud lihtsad, ent kasulikud põhitõed aitavad sotsiaalmeedias ärksamalt tegutseda ja ajavad ka kõige tagasihoidlikumatel jalad kiiremini kõhu alt välja. Retsept on sobilik nii ettevõttele kui ka eraisikule.

Sotsiaalmeedias on eesmärgiks oma sõnumiga inimesteni jõuda. Facebooki algoritm ei näita lugusid nende ilmumise kronoloogilises järjestuses, vaid selekteerib välja kõige tähtsamad ja huvitavamad lood, mida siis kellegi uudistevoos kuvada. Iga lugu saab külge nähtamatu skoori. Näiteks sugulaste ja sõprade poolt palju jagatud info saab kõrgema hinnangu, brändide poolt jagatud info veidi väiksema skoori jne. Lood prioritiseeritakse ka selle alusel, mida sa jagad, laigid või klikid. Algoritmi skoorimeeter arvestab ka seda, kui tihti ja mis kellaajal postitus tehakse. – ükskõik, kuidas keegi seda nimetab – võiks väljendada omaniku sisemisi väärtusi, näidata, kes ta on, millised on tema põhimõtted jne. Väljenda seda, kes sa oled, mitte seda, kes sa tahaksid olla. Autentsus on moes!. Vaata ka oma konto läbi nende väärtusprillide üle:. Enne looja staatusesse tõusmist saa kõigepealt heaks vaatlejaks (jälgi ja loe, mida teised teevad), seejärel võimendajaks (jaga, laigi) ning siis saabub õnnis teadmine, mida üldse inimesed lugeda tahaks ehk võti loojariiki. ehk vali hoolega, mida loed. Käi kriitiliselt üle Facebooki grupid, kuhu kuulud, ja lehed, mida jälgid. Asu vaatlema ainult neid, mis tõeliselt inspireerivad ja uusi teadmisi annavad. .... (näiteks sinu leht). kuvandit kinnitab.:

Vormista tellimus kohe ja saad ligipääsu:
 • kõigile võtmega lugudele;
 • edukate kampaaniate case-study’dele;
 • raadiosaadete ja ürituste ettekannete kokkuvõtetele;
 • turunduse TOPi andmetele ja intervjuudele;
 • bestmarketing.ee arhiivile.
 • Jaga lugu:
  BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

  Bestmarketing.ee toetajad:

  Marianne Liibert
  Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831
  Kristi Remmik
  Kristi RemmikBestmarketing.ee ürituste projektijuhtTel: +372 5683 6988
  Hando Sinisalu
  Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügijuhtTel: +372 5331 5700