Uudised
Ainult tellijale

Siim Sander Sarri: Live-Chat’is ei vasta robot

Siim Sander Sarri  Foto: Mari-Liis Põldar

Marketing Week’i müügikiirenduse seminaril esinenud City Motorsi juht Siim Sander Sarri räägib, miks nad oma ettevõtte kodulehele live-chati üles seadsid ja kuidas on see kliendikogemust muutnud.

City Motors oli üks esimesi ettevõtteid, kes võttis oma kodulehel kasutusele live-chat’i kui klienditeeninduskanali. Eesmärk on “püüda kinni” kliendid, kes kodulehel viibivad ja nendega kontakti saada. Läbi chati saab klient broneerida hooldusaega, küsida nõu uute autode kohta, saada tehnilist infot jpm.  , et vastata uute mudelite, hindade või finantseerimiste kohta. Töövälistel aegadel saab jätta teate, millele vastatakse esimesel võimalusel. Sarri sõnul saavad nad kuus kuskil 200 vestlust ning ühele chatile kulub umbes 10 minutit. kanalit justnimelt selleks, et kiiresti oma info kätte saada ja konkreetseid küsimusi küsida. Niisama lobisemist kohtab harva. Tänapäeval on klient väga tark ja kogenud ning tahab näiteks enne auto ostmist end kogu infoga kurssi viia. Läbi chati saab kiiresti välja uurida vajamineva info ja müügimees saab kasvõi peale vestlust kiiresti müügipakkumise teha. Ja seda kõike ilma näost-näkku kohtumiseta.i puhul vastab neile robot, siis tegelikkuses see nii pole. See teadmine jõuab aina enam massidesse, et chat’i aknas saab suhelda päris inimesega ning et seda kaudu saab info kiirelt kätte.i aknasse keeruline. nuppu, nii teab klient, mida oodata. Teine õppetund meile on see, et kunagi oli põhivastaja müügisekretär, kes polnud kvalifitseeritud vastama tehnilistele küsimustele ning sealt tekkis küsimuse edasisuunamisel viivitus, mis klienti pigem vihastas. Nüüd läheb küsimus otse õigele inimesele, kes infot valdab.’i-kanalit lihtsalt tegemise pärast, kui pole ressurssi või kvalifikatsiooni seda ära hallata. Meie jaoks on see kindlasti konkurentsieelis.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja Kaja PDFidele
 • Jaga lugu:
  BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

  Bestmarketing.ee toetajad:

  Marianne Liibert
  Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831
  Kristi Remmik
  Kristi RemmikBestmarketing.ee ürituste projektijuhtTel: +372 5683 6988
  Hando Sinisalu
  Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügiijuhtTel: +372 5331 5700