Autor: Hando Sinisalu • 15. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pole mõtet jalgratast leiutada, kui teise riigi ideed saab koduturule mugandada

Foto: Shutterstock
Kõiki ideid ei jõua ise välja mõelda ja kõiki vigu ei jõua ise teha, kirjutab Hando Sinisalu ja räägib, miks ta otsustas luua uue konverentsiformaadi. The Best of Global Digital Marketing formaat sai alguse sellest, et konverentsikorraldajana nägin kümneid ja kümneid maailma tippagentuuride mehi ja naisi konverentsidel esitamas case filme. See film on tavaliselt 1-2 minutit pikk ja räägib sellest, et kampaania läks ideaalselt korda. „Isn’t it great!“ ütleb esineja ja asub uut filmi näitama. Ilma analüüsi ja kriitikata, kampaania tulemusi teadmata, on sellistest filmidest vähe kasu.

Seega otsustasin luua uue konverentsiformaadi, mis keskendub case study’dele, nende analüüsile ja selle kaudu õppimisele. Näiteks paljud loovauhindu võitnud tööd pole äriliselt üldse edukad. Analüüsime, sest ka negatiivsetest näidetest on hea õppida. Case study’d on sageli ka väga inspireerivad – teises riigis hästi töötanud strateegia ja idee võib ka meil suurepäraselt töötada. Inglise keeles on hea väljend – copy with pride. Pole mõtet jalgratast leiutada, kui teise riigi ideed saab koduturule mugandada.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700