30. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tippjuhid Passwordil: jaekaupmehe liikumine veebi on vältimatu

Teemal Eesti ettevõtted digitaliseeruvas maailmas vahetasid Passwordi vestlusringis mõtteid kolm tippjuhti – Anne Samlik Estravelist, Raul Puusepp Tallinna Kaubamajast ning Erki Kilu LHV Pangast.  Kõik kõnelejad tõid esile ja nõustusid, et kvaliteetse statistika saamine veebist ostmise kohta on täna võimatu. Ka Statistikaamet ei kogu seda sellisel kujul, mis annaks adekvaatse ülevaate.

Kõik kolm juhti nõustusid sellega, et tehnoloogia puudutab otseselt ka nende valdkonda ja selle arendamine ning kliendile toote või teenuse lihtsustamine on vältimatu. Erinevalt Kaubamajast ja Estravelist ei ole LHV Pank siiski nii tihedas konkurentsis alternatiividega välisturgudelt. Kui lennupiletite broneerimine ja riidekaupade ostmine võib avanenud võimaluste tõttu liikuda Eestist väljapoole, siis pangateenused on klientidele siiski pigem lokaalsed. „Pank pakub eelkõige vahendusteenust – kellelgi on raha puudu, kellelgi on üle, tuleb lihtsalt need kaks poolt kokku viia - selleks ongi pank,“ võtab Erki Kilu ühe lausega kokku panganduse olemuse. Nii on see tema sõnul olnud aastasadu ja tõenäoliselt ei muuta ka nii pea. Teise olulise rollina toob ta välja muidugi rahaülekanded.

Samas on tarbijaootused siiski sarnased selles osas, et tarbimiseks ei soovita enam kuhugi eraldi tulla, vaid kõik teenused ja tooted, sh need, mis puudutavad finantse, peavad olema kasutatavad asukohast sõltumata. Sellest tulenevalt keskendubki LHV Pank eelkõige oma mobiilse panga välja töötamisele ja kliendile mugavaks muutmisele.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700