12. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ridade vahelt

Palju õnne, aasta agentuur. Palju õnne, aasta klient. Palju õnne, Munadega ja munadeta reklaamide tellijad või tegijad. Nii vist peaks kokku võtma kohaliku tähtsusega reklaamiralliaasta finaali. Peab ütlema, et rallis osalejate number oli võimas. Meeldivam oli aga hoopis tänavune munatseremoonia. Jüri Aarma oli (tegelikult peaks ütlema, et on endiselt) geniaalselt lihtne avastus ja sobis munajuhi rolli ideaalselt. Kes iganes selle peale tuli, aitäh teile!

Aga nüüd asjast ka. Nagu siin kombeks saanud, järgnevad mõtted mõnest liigutama pannud reklaamist. Teame ju küll, milline see hea reklaam on, ja seltskonnas suudame äärmiselt hästi taolist isendit ka välimäärata. Aga kuidas on reaalsusega? Et järjekordsele „lolli reklaamiinimese hala“ jutule puid alla visata, toon näiteks toredad raadioreklaamid. Kuulake neid, kui sõidate koju, tööle või püüate laupäeva hommikul õrnalt pead käte vahel hoida. Hal(l)eluuja!

Seekordne reklaam, mida tahaks arvustada, tuleb Wieden+Kennedy Amsterdami kontori varasalvest. Mõni aeg tagasi alguse saanud Heinekeni sarireklaamide esimene linnuke korjas CLIOs kõvasti tähelepanu, võitis auhinna ning ühel ajahetkel oli seda vaadatud 5 miljonit korda kokku 130 riigis. Kanaliteks mõistagi YouTube ja Facebook. Järgmine linnuke ei lasknud ennast kaua oodata. Laenates ühe elava klassiku täppisväljendit „võidukondor“, lasti see samade kanalite kaudu lendu eelmisel kuul. Töö kannab pealkirja „The Date“ ning tellijaks on Heineken.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700