16. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sünnitus ja lambipirnid ehk lilled tundmatu reklaami hauale

Sõidame autoga, abikaasa ja mina. Räägime juttu, raadio mängib taustaks. Jutu sisse suudab hetkeks tekkida paus ja pausi sisse omakorda leiab ruumi trügida üks hämmastavalt jube raadioreklaam. Ma ei mäleta, kuidas see täpselt oli, aga kuidagi nii, et mingi kutt tahab emalt teada, kuidas ta sündis ja ema hakkab muudkui meenutama. Kui ma õigesti mäletan, sekkus veel ka isa. Igatahes hakkas keegi hüperenergiliselt rääkima sellest, kuidas lapse jaoks valgus juba paistis ja seda imelist valgust tegid halogeenid või kuidas ta nägi paremini sündida vms. Täpsele ümberjutustusele ei pretendeeri.

Sekundi murdosaks tekkis mulle silme ette haiglapalat, üleni higine ja näost punane naine röökimas metsikute valude käes. Veri, lima, väljaheited, veel kriiskamist ja selle keskel silmnähtavalt laksu all tulevane isa, kes ei saa vist üldse aru, kuhu ta sattunud on. Vahib lakke ja sonib midagi halogeenidest ja LED-valgustitest, naerab omaette ja laskub siis sügavasse diskussiooni lahtiste ketsipaeltega.

Järgmisel sekundi murdosal ma juba lihtsalt kõõksusin ja oigasin masendusest, sest nii nõmedat reklaami ei saa lihtsalt olemas olla.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700