Autor: Kadri Kroodo • 21. veebruar 2024

Autoriõiguse konfliktide puhul saab abi lepitusest

Viimasel ajal on avalikkuseni jõudnud mitmed autoriõigusega seotud vaidlused. Hiljutigi kirjutati meedias kahe kunstniku põrkunud arusaamast selle kohta, kust jookseb piir inspiratsiooni ammutamise ja lihtlabase jäljendamise vahel. Aga mis võimalused on autoritel selliseid konflikte päriselt lahendada?
Patendiameti õigusnõunik Kadri Kroodo
Foto: Kadri Purje

Kus autorite vara ja õigused mängus, tuleb ette vastasseise ja kurioossemad neist leiavad tee ka leheveergudele. Patendiametisse jõuavad samuti iga päev küsimused autoriõiguse võimalike rikkumiste kohta. Siiski ei lahenda autoriõiguse konflikte Patendiamet, nagu paljud arvavad.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700