Autor: Keit Ausner • 31. oktoober 2023

Facebook ja Instagram pakuvad Euroopas reklaamivaba kasutamise võimalust: mida see turundajatele tähendab?

Meta teeb olulise sammu Euroopa turul. Alates novembrist saavad EL-i, EMP ja Šveitsi elanikud valida, kas nad soovivad kasutada Facebooki ja Instagrami reklaamivabalt, makstes selle eest kuutasu, või jätkata tasuta kasutamist koos isikupärastatud reklaamidega.
Foto: Unsplash

Hind ja kohaldamisala

Kuutasu reklaamivabaks kasutamiseks jääb vahemikku 9,99–12,99 eurot, mis sõltub sellest, kas tasu makstakse veebis või mobiilirakenduses. Kuutasu katab kõik kasutaja seotud kontod kuni 1. märtsini 2024, seejärel lisandub lisakontodele eraldi tasu.

Miks on see oluline?

Muudatus tuleneb Euroopa õigusaktide kohandamisest ja GDPR-iga kooskõlastamisest. Meta usub endiselt reklaamide toel töötavasse interneti ökosüsteemi, kuid soovib pakkuda kasutajatele valikuvõimalust. Turundajate jaoks jääb võimalus jätkata isikupärastatud reklaamikampaaniate korraldamist neile, kes valivad tasuta versiooni.

Mida see turundajatele tähendab?

Valikuvõimalus suureneb, kuid mitte kõik ei loobu reklaamidest. Kuigi osa kasutajaid võib eelistada reklaamivaba versiooni, jääb suur osa tõenäoliselt reklaamidega versiooni juurde, eriti kui see on tasuta.

Isikupärastamine jääb alles. Reklaamijad saavad jätkuvalt kasutada isikupärastatud reklaame, mis põhinevad kasutajate eelistustel ja käitumisel, kui nad kasutavad tasuta versiooni.

Fookus kvaliteedile. Kuna osa kasutajatest võib valida reklaamivaba versiooni, muutub veel olulisemaks reklaamikampaaniate tõhusus ja kvaliteet.

Jälgige muudatusi ja kohandage strateegiaid. Uue mudeli mõju tuleks pidevalt analüüsida ja vajadusel kohandada turundusstrateegiaid.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700