Autorid: Triin Urviste, Mari-Epp Tirkkonen • 18. september 2023

Euroopa naisdisainerid on alaesindatud ja alamakstud

Värske uurimus "Women in design" (Naised disainis) paljastab, et Euroopa naised on disainivaldkonnas ja disainilahenduste registreerimisel alaesindatud ning nende palk on madalam kui meessoost kolleegidel. Intervjuus Patendiametile kinnitab moedisainer Reet Aus, et soolist ebavõrdsust on oma karjääri jooksul kohanud ka tema.
Disainer Reet Aus
Foto: Patendiamet

Euroopa Liidu Intellektuaalomandi Ameti (EUIPO) värskelt avaldatud uurimus "Women in design" (Naised disainis) näitab, et Euroopas valitseb disainivaldkonnas terav sooline lõhe, mis korreleerub Euroopa disainilahenduste registreerimise statistikaga. Uuringust selgub, et 2021. aastal oli ELis töötavatest disaineritest kõigest üks neljandik naised (24%). See kajastub omakorda naiste osaluses disainide registreerimisel EUIPOs. Andmete kohaselt on registreeritud ühenduse disainilahendustest vaid 21% sellised, mille loomises on osalenud vähemalt üks naine.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700