Autor: Gregor Alaküla • 13. september 2023

Eestis peab ajakirjanik kontrollima, kas peaminister valetab, mujal Euroopas mitte

Euroopa meediamaastikul on riigiti mitmeid erisusi, mis puudutavad seda, kuidas ja mida tuleb kajastada. Näiteks on Euroopa Inimõiguste Kohtu praktika järgi ajakirjanikul õigus allikat tsiteerida ilma, et on kontrollitud, kas tsitaat on tõene, rääkis vandeadvokaat Karmen Turk saates „Triniti eetris“.
Triniti vandeadvokaat Karmen Turk (vasakul) ja advokaat Katrin Kose (paremal).
Foto: Gregor Alaküla

Euroopa praktika järgi tuleb ajakirjanikul veenduda vaid selles, et tsiteeritud on sõnaliselt õigesti. „Ajakirjanik ei pea kontrollima, kas peaministri tsitaat on tõene või mitte, sest on ajakirjaniku kohutust kajastada seda, mida peaminister ütles,“ rääkis Turk.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700